Kjøttfrimandag med Spagetti alla Puttanesca

I dag blir det Spagetti alla Puttanesca her i huset. Puttanesca er en utrolig smaksrik saus, som lages i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Jeg synes at denne sausen er selve smaken av Italia. Selv om jeg laget pastaen fra grunnen av, kan du godt bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til denne sausen.

For oppskrift på hjemmelaget Spagetti fra grunnen av – TRYKK HER

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4   20 – 30 min Enkel

Ingredienser:

4 ss Olivensolje
1 Løk (rød)
2 fedd Hvitløk
1 Chili (rød)
6 Ansjosfileter
1 bx Tomater (hermetiske)
1 ss Kapers
100 g Oliven (svarte)
400-500 g Spagetti
Parmesan (revet)

TIPS! Denne sausen inneholder ansjos, noe som gir sausen en utrolig god, salt smak – men Hvis du vil ha et helt vegetarisk alternativ, kan du tilsette ca. 1 ss grønnsaksfond i stede for ansjosen.

Slik gjør du:

1 Del chilien i to og fjern frøene
2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers
3 Ha olivenolje i en kasserolle
4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt
5 La løken surre til den er blank og myk
6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min.
7 Tilsett ansjos
8 La det surre til alt er blandet
9 Tilsett tomaten og kapers
10 Demp varmen og la det småkoke under lokk
11 Smak til med salt og pepper
12 Kok pastaen og renn av
13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven
14 Ha pastaen i sausen og fordel godt
– Tilsett parmesan
15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til

Tilbehør (anbefalt):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s