I dag blir det Spagetti alla Puttanesca her i huset. Puttanesca er en utrolig smaksrik saus, som lages i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Jeg synes at denne sausen er selve smaken av Italia. Selv om jeg laget pastaen fra grunnen av, kan du godt bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til denne sausen.
For oppskrift på hjemmelaget Spagetti fra grunnen av – TRYKK HER
Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 – 30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 ss | Olivensolje |
1 | Løk (rød) |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Chili (rød) |
6 | Ansjosfileter |
1 bx | Tomater (hermetiske) |
1 ss | Kapers |
100 g | Oliven (svarte) |
400-500 g | Spagetti |
Parmesan (revet) |
TIPS! Denne sausen inneholder ansjos, noe som gir sausen en utrolig god, salt smak – men Hvis du vil ha et helt vegetarisk alternativ, kan du tilsette ca. 1 ss grønnsaksfond i stede for ansjosen.
Slik gjør du:
1 Del chilien i to og fjern frøene |
2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers |
3 Ha olivenolje i en kasserolle |
4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt |
5 La løken surre til den er blank og myk |
6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min. |
7 Tilsett ansjos |
8 La det surre til alt er blandet |
9 Tilsett tomaten og kapers |
10 Demp varmen og la det småkoke under lokk |
11 Smak til med salt og pepper |
12 Kok pastaen og renn av |
13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven |
14 Ha pastaen i sausen og fordel godt – Tilsett parmesan |
15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til |
Tilbehør (anbefalt):

Pasta fra grunnen av – for oppskrift, trykk HER