Appelsin – og pæremarmelade er utrolig frisk og godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 timer | Middels |

Ingredienser:
2 | Appelsiner |
3 ½ dl | Vann |
3 ½ dl | Sukker |
1½ kg | Pærer |
3 ss | Sitron saft |

Slik gjør du:
1 Vask appelsinen – Rasp skallet NB! ikke få med noe av det hvite – Fjern alt det hvite fra appelsinene – Skjær fruktkjøttet i tynne skiver |
2 Skrell pærene, – Ta vekk kjernehuset – Skjær dem i biter |
3 Ha vann og sukker i en kasserolle, – Varm opp til sukkeret har løst seg opp – Tilsett appelsin, pærer, og sitronsaft – Kok opp under omrøring, – Fortsett å røre til temperaturen når 104 grader, og Marmeladen har blitt tykk – Ta den av varmen, og skum den |
4 Helles i varme rene glass, – Skru på lokket, – Sett glassene opp ned ,og – La dem stå på kjøkkenbenken til de er helt kalde |
