Linfrøbrød med gulrot – nydelig, smaksrikt brød. Brødet bakes over to dager – Brøddeigen settes og så skal den hvile i 8 til 12 timer. Før den helles over i brødformer og stekes.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 brød | 3 timer over 2 dager | enkel |
Ingredienser:
1 ss | Linfrø (ca. 25 g) |
4 dl | Vann |
½ pk | Gjær |
250 g | Sammalthvete (grov) |
250 g | Hvetemel |
2 ss | Havregryn (ca. 25 g) |
1 | Gulrot (middelsstor) |
1 ts | Salt |
1 dl | Kefir |
Slik gjør du:
1 Hell 2 dl kokende vann over linfrøene. o g – La dem stå i minst 30 min. gjerne lengre |
2 Rens og riv gulroten, – Bland sammen de tørre ingrediensene, og gulroten – Rør ut gjæra i resten av vannet, og – Tilsett gjæra ammen med linfrøene (inkludert vannet), og kefiren, – Rør sammen, Konsistensen blir omtrent som en halvtykk havregrøt – Legg plast over bakebollen, og – La det stå i ca. 8-10 timer |
3 Skrap alt over i en smurt brødform Bruk gjerne slikkepott /deigskrape – Sett ovnen på 250 grader og – La brøddeigen hvile i ca. 30 min. mens ovnen blir varm |
4 Slå ned ovnen til 210 grader, og – Stek i ca. 45 min. |
5. Avkjøles på rist |
