Deilig Linfrøbrød med gulrot

Linfrøbrød med gulrot – nydelig, smaksrikt brød. Brødet bakes over to dager – Brøddeigen settes og så skal den hvile i 8 til 12 timer. Før den helles over i brødformer og stekes.

Linfrøbrød med gulrot Ingredienser: 1 ss Linfrø (ca. 25 g) 4 dl Vann ½ pk Gjær 250 g Sammalthvete (grov) 250 g Hvetemel 2 ss Havregryn (ca. 25 g) 1 Gulrot (middelsstor) 1 ts Salt 1 dl Kefir

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 brød3 timer over 2 dagerenkel

Ingredienser:

1 ssLinfrø (ca. 25 g)
4 dlVann
½ pkGjær
250 gSammalthvete (grov)
250 gHvetemel
2 ssHavregryn (ca. 25 g)
1Gulrot (middelsstor)
1 tsSalt
1 dlKefir

Slik gjør du:

1 Hell 2 dl kokende vann over linfrøene. o
g – La dem stå i minst 30 min. gjerne lengre
2 Rens og riv gulroten,
– Bland sammen de tørre ingrediensene, og gulroten
– Rør ut gjæra i resten av vannet, og
– Tilsett gjæra ammen med linfrøene (inkludert vannet), og kefiren,
– Rør sammen,
Konsistensen blir omtrent som en halvtykk havregrøt
– Legg plast over bakebollen, og
– La det stå i ca. 8-10 timer
3 Skrap alt over i en smurt brødform
Bruk gjerne slikkepott /deigskrape
– Sett ovnen på 250 grader og
– La brøddeigen hvile i ca. 30 min. mens ovnen blir varm
4 Slå ned ovnen til 210 grader, og
– Stek i ca. 45 min.
5. Avkjøles på rist
Linfrøbrød med gulrot Ingredienser: 1 ss Linfrø (ca. 25 g) 4 dl Vann ½ pk Gjær 250 g Sammalthvete (grov) 250 g Hvetemel 2 ss Havregryn (ca. 25 g) 1 Gulrot (middelsstor) 1 ts Salt 1 dl Kefir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s