Lunsjfavoritt – Svingod pulled sandwich

Svingod pulled sandwich: Brød, salat, tomat, agurk, pulled pork, toppet med rødløksmarmelade. Som tilbehør majones og potetbåter. – NAM! Retten passer like bra til middag som til lunsj – eller kanskje det rett og slett blir en luddag eller en minsj – hvem vet?

Svingod pulled pork Ingredienser: 400 - 600 g Svinekjøtt (i biter) 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) ¼ Purre (gjerne den grønne biten) 2 ½ dl Vann 1 ss Eddik (eplcider) 3 ss Ketchup 1 dl vann 2 ts Sirup (mørk) 2 ts Brunt sukker ½ ts sennepspulver 1 ts Paprikapulver (helst røkt) 2 dråper Worcestershire sauce 2 dråper Tabasco Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 ca. 5 timer Middels/enkel

Ingredienser:

400 – 600 gSvinekjøtt (i biter)
1Løk (hakket)
1Gulrot (hakket)
1 stilkSelleri (hakket)
¼Purre (gjerne den grønne biten)
2 ½  dlVann
1 ssEddik (eplcider)
3 ssKetchup
1 dlvann
2 tsSirup (mørk)
2 tsBrunt sukker
½ tssennepspulver
1 tsPaprikapulver (helst røkt)
2 dråperWorcestershire sauce
2 dråperTabasco
 Salt og pepper
Svingod pulled pork Ingredienser: 400 - 600 g Svinekjøtt (i biter) 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) ¼ Purre (gjerne den grønne biten) 2 ½ dl Vann 1 ss Eddik (eplcider) 3 ss Ketchup 1 dl vann 2 ts Sirup (mørk) 2 ts Brunt sukker ½ ts sennepspulver 1 ts Paprikapulver (helst røkt) 2 dråper Worcestershire sauce 2 dråper Tabasco Salt og pepper

Tilbehør:

4 skiverBrød – jeg har brukt Linfrøbrød med gulrot
Salat
4 -6 skiverTomat
4 -6 skiverAgurk
Rødløksmarmelade – for oppskrift, trykk HER
Majones – for oppskrift, trykk HER
Krydrede potetbåter – for oppskrift, trykk HER
Svingod pulled pork Ingredienser: 400 - 600 g Svinekjøtt (i biter) 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) ¼ Purre (gjerne den grønne biten) 2 ½ dl Vann 1 ss Eddik (eplcider) 3 ss Ketchup 1 dl vann 2 ts Sirup (mørk) 2 ts Brunt sukker ½ ts sennepspulver 1 ts Paprikapulver (helst røkt) 2 dråper Worcestershire sauce 2 dråper Tabasco Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Skjær svinekjøttet i biter
–  Rens gulrot og løk
– Vask selleri og purre
– Hakk purre, gulrot, løk og selleri
2 Brun kjøttet i en varm stekepanne
– Ha det over i en kasserolle
– Slå ned temperaturen litt,
– Ha i løk og la det surre i noen minutter
– Tilsett purre, gulrot og selleri, og –
La det surre til alt er blitt mykt
– Ha det i kasserollen sammen med kjøttet
– Kok ut pannen med 2 ½ dl vann
– Ha vannet over kjøtt og grønnsaker
3 Tilsett eddik, ketchup, sirup, sukker, sennepspulver, paprikapulver, worcestershire saus og tabasco
– Kok opp,
– Så ned varmen, og
– La det trekke i 4-6 timer til et er blitt skikkelig mørt
(så det kan trekkes fra hverandre) men ikke gjør det
4 Lag tilbehøret, eller bruk kjøpt tilbehør
5 Sett stekeovnen på 180
– Legg kjøttet i en ildfast form og
– Stek det i 15-20 min.
– Kok inn sausen i mens, og
– Smakt eventuelt til med salt og pepper
 6 Legg opp sandwichene:
– Legg en skive brød på hver tallerken
– Legg på salat, tomat og agurk
– Legg på rikelig med pulled pork, og
– Topp sandwichen med rødløksmarmelade
– Legg på noen potetbåter, og
– Litt Majones
– Serveres omgående
Svingod pulled pork Ingredienser: 400 - 600 g Svinekjøtt (i biter) 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) ¼ Purre (gjerne den grønne biten) 2 ½ dl Vann 1 ss Eddik (eplcider) 3 ss Ketchup 1 dl vann 2 ts Sirup (mørk) 2 ts Brunt sukker ½ ts sennepspulver 1 ts Paprikapulver (helst røkt) 2 dråper Worcestershire sauce 2 dråper Tabasco Salt og pepper
Svingod pulled sandwich: Brød, salat, tomat, agurk, pulled pork, toppet med rødløksmarmelade. Som tilbehør majones, avokadokrem og potetbåter. – NAM!

Skikkelig godt som sandwich – Da trenger du:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s