Lunsjfavoritt – Pasta med scampi og dill

Første gangen jeg spiste Pasta med scampi og dill var på Åre i Sverige. Vi fikk det servert som dagens lunsj, og det smakte veldig godt. Da vi kom hjem gjenskapte vi retten, og etter den har vi spist det rett som det er. Nå kan jeg jo ikke si for sikkert at dette er den samme oppskriften som den vi fikk servert, var laget etter. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage og smaker godt!

Pasta med reker og dill   Ingredienser:  350 g	Tagliatelle  175 g	Rekeost (1 tube) ½ dl	Fløte (eller melk) 3-4 ss	Dill 	Reker/scampi 	Pepper (nykvernet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
315 min.Enkel

Ingredienser:

350 gTagliatelle
175 gRekeost (1 tube)
½ – 1 dlFløte (eller melk)
3-4 ssDill
 Reker/scampi
 Pepper (nykvernet)
Pasta med reker og dill Ingredienser: 350 g Tagliatelle 175 g Rekeost (1 tube) ½ dl Fløte (eller melk) 3-4 ss Dill Reker/scampi Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Kok pastaen i rikelig med vann og salt
NB! Pastavann skal være like salt som middelhavet
2 Lag sausen:
– Sett en kasserolle på en middels/svak varm plate
– Ha fløten kasserollen, og
– Tilsett osten,
– Rør ut osten mens fløten varmes
NB! Det skal ikke koke
3 Ha reker og dill i sausen, og
– La det stå på svak varme til pastaen er ferdig kokt,
og Rekene er blitt lunkne/varme
4 Hell av pastavannet, og
– Hell pastaen over i en serveringskål,
– Hell over sausen,
– Kvern litt pepper over,
– Bland godt
5 Serveres varm, gjerne sammen med Flettet hvitløk- og basilikumbrød
Pasta med reker og dill Ingredienser: 350 g Tagliatelle 175 g Rekeost (1 tube) ½ dl Fløte (eller melk) 3-4 ss Dill Reker/scampi Pepper (nykvernet)

Anbefalt tilbehør:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s