Første gangen jeg spiste Pasta med scampi og dill var på Åre i Sverige. Vi fikk det servert som dagens lunsj, og det smakte veldig godt. Da vi kom hjem gjenskapte vi retten, og etter den har vi spist det rett som det er. Nå kan jeg jo ikke si for sikkert at dette er den samme oppskriften som den vi fikk servert, var laget etter. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage og smaker godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
350 g | Tagliatelle |
175 g | Rekeost (1 tube) |
½ – 1 dl | Fløte (eller melk) |
3-4 ss | Dill |
Reker/scampi | |
Pepper (nykvernet) |

Slik gjør du:
1 Kok pastaen i rikelig med vann og salt NB! Pastavann skal være like salt som middelhavet |
2 Lag sausen: – Sett en kasserolle på en middels/svak varm plate – Ha fløten kasserollen, og – Tilsett osten, – Rør ut osten mens fløten varmes NB! Det skal ikke koke |
3 Ha reker og dill i sausen, og – La det stå på svak varme til pastaen er ferdig kokt, og Rekene er blitt lunkne/varme |
4 Hell av pastavannet, og – Hell pastaen over i en serveringskål, – Hell over sausen, – Kvern litt pepper over, – Bland godt |
5 Serveres varm, gjerne sammen med Flettet hvitløk- og basilikumbrød |

Anbefalt tilbehør: