I disse Corona-tider, har de blitt litt vel mye god mat. Så i dag forsøkte jeg å bake en litt «sunnere» kake. Jeg måtte bake den to ganger, før oppskriften satt som den skulle. Det som er viktige med denne kaken er å kjøre cottage cheesen i en matmølle eller foodprosessor til den er helt glatt. Hvis du slurver, slik som jeg gjorde den første gangen jeg bakte denne, får du klumper i kaka. Kaka blir vesentlig bedre uten Cottage cheese – klumpene. For å få kaka litt «sunnere», byttet jeg ut det meste av smøret med cottage cheese og kaffe samtidig som jeg reduserte sukkermengden litt. Men den ble jo ikke så veldig sunn for det! Den smaker godt da – og det er jo likevel det aller viktigste!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 55 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 dl | Hvetemel |
½ ts | Bakepulver |
¾ dl | Kakao |
2 ts | Vaniljesukker |
3 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
300 g | Cottage cheese |
2 ss | Smør (smeltet) |
2 ss | Kaffe (sterk) |
Pynt:
Melis | |
Sitronmelisse (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en rund kakeform (20-22 cm) |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Smelt smøret – Bland sammen, mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao |
4 Tilsett smør og kaffe til eggedosisen – Kjør Cottage Cheesen i en foodprossesor til den er helt glatt – Tilsett Cottage cheesen – Vend inn melblandingen |
5 Ha røra i en smurt form |
6 La den steke i ca. 45 min. (175 grader) |
7 Avkjøles på rist, |
8 Gi den et melis dryss rett før servering |
9 Serveres gjerne sammen med pisket krem og/eller is |
