Korona, Kanelsnurrer og Karanteneprat

I disse Koronatider, blir det fort en litt ensom og trist hverdag. I går hadde jeg avtalt møte med noen venner på Hangouts, og min datter skulle også videochatte med sine venninner. Da fikk vi verdens beste idé. Vi bakte en haug med kanelsnurrer …

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Fies Kanelsnurrer – trykk HER

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

… skrev en hyggelig lapp og pakket en kanelsnurr til hver.

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

Så kjørte vi rundt med kanelsnurrer til alle vi skulle chatte med, og noen til. Ja, I disse Koronatider – kunne vi selvfølgelig ikke levere snurrene personlig! Derfor vi la pakken utenfor døra, og ….

… sprang tilbake til bilen, og sendte følgende SMS:

Ding-dong 

🚪
❤

Det var så hyggelig at alle spiste de samme bollene mens vi videochattet! Vi kom litt nærmere hverandre på en måte, når vi spiste felles mat.

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

Fies Kanelsnurrer

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
16 snurrer3 timerMiddels

Ingredienser:

1 pkGjær
5 dlMelk
1Egg
1 kgHvetemel
150 gSukker       
2 tsKardemomme
1 tsSalt
150 gSmør (romtemperert)
100 gSmør
 Sukker og kanel
 Egg til pensling
 Perlesukker

Slik gjør du:

1 Ha melken i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og
– Rør til den er helt oppløst
2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg
– Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd)
3 Tilsett smøret i terninger, og
–  Elt deigen i nye 7 min.  
(eller 15 min. for hånd)
4 Dekkes med bakeklede, og
– Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter).

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm)
– Smør den med smør,
– Dryss over rikelig med sukker og kanel
– Brett deigen i 3:
A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten,
B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag
– Klapp deigen godt ned
– Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden)
– Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm)
– Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden
(á  ca 3 x 30 cm)

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

6 Lag snurren:
– Del en strimmel i 2 deler/remser nesten helt opp.
NB! La det være igjen 2-3 cm på toppen
– Snurr de to «delene»/ «remsene» rundt hverandre, og
– Slå en knute med deigen
– Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

7 Dekkes til med et bakeklede og
– Etterhev i ca. 60 min.
– Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen
8 Pensle med egg og strø over perlesukker

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

9 Stek ved 175 grader i 20 minutter
10 Avkjøl på rist

Fies Kanelsnurrer   Ingredienser:  1 pk	Gjær 5 dl	Melk 1	Egg 1 kg	Hvetemel 150 g	Sukker	 2 ts	Kardemomme 1 ts	Salt 150 g	Smør (romtemperert)  Fyll og pynt: 100 g	Smør 	Sukker og kanel 	Egg til pensling 	Perlesukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s