Jessica Fellowes «Mysteriet på Asthall» og Eggerøre med avokado

Denne uka har jeg kost meg skikkelig med «Mysteriet på Asthall» skrevet av Jessica Fellowes. «Mysteriet på Asthall» er Jessica Fellowes sin debutroman. Eller det er ikke helt riktig – det er hennes tiende bok, men den første boka hun har skrevet alene. Tidligere har hun blant annet vært med å skrive fem bøker til TV-serien «Downton Abbey» sammen med sin onkel Julian Fellowes.

For å hoppe rett til oppskriften på Eggerøre med avokado – trykk HER

Fellowes, Jessica (2018) «Mysteriet på Asthall», Gyldendal og Eggerøre  Ingredienser:  ½ - 1 ss	Smør  3	Egg  3 ss	Melk (eller vann) 1 ss	Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss	Persille (hakket) - valgfritt 	Salt og pepper

Louisa Cannon bor sammen med sin mor, som nettopp har blitt enke, og sin voldelige, irrasjonelle og utnyttende onkel i den fattige delen av London. Moren jobber med å vaske tøy for andre, og vil at Louisa skal overta etter henne. Louisa er desperat etter å komme seg vekk, ikke fra moren, men fra onkelen og de fattigslige kårene hun lever under. Når onkel tar henne med for å betale uoppgjort gjeld, klarer hun å rømme fra han. Hun får tilbud om jobb som barnepike hos familien Mitford på Asthall Manor (Oxfordshire). Hun får ansvaret for Mitford- søsterene, og spesielt for16- år gamle Nancy, som hun utvikler et vennskapsforhold til.

Omtrent samtidig 12. Januar 1920, går Florence Nightingale Shore  på toget på Viktoriastasjon:

Mens hun langsomt, men selvsikkert gikk videre, som «Lusitania» i det den la fra kai i Liverpool. Syntes hun at hun dro kjensel på en skikkelse i øyekroken. Det fikk henne til å skvette. Visste han at hun ville være på Victoria-stasjon? Han var liten, mager og nervøs – en treflåte sammenlignet med hennes atlanterhavskrysser. Han stod med ryggen halvveis mot henne, og hatten dratt så langt ned at hun var usikker på om han hadde sett henne. Florence satte opp farten og kjente at hjerte banket. Hun fkk øye på bæreren der fremme, som ventet tålmodig på bagasjen hennes, og da roet hun seg. Hun måtte bare komme seg på toget; om mindre enn tjue ville hun være på vei.

Fellowes, Jessica (2018) «Mysteriet på Asthall», Gyldendal (side 8)

Florence Nightingale Shore som er guddatter til sin berømte navnesøster, kommer seg aldri av toget i live. Guy Sullivan som jobber i London, Brighton and South Coast Railway-politiet, men higer etter å få jobb i Scotland Yard, er en av de som blir tilkalt til åstedet – det Florence har blitt drept. Fra her tar selvfølgelig historien av.

Fellowes, Jessica (2018) «Mysteriet på Asthall», Gyldendal og Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Jeg må bare røpe med en gang at jeg likte «Mysteriet på Asthall» ganske godt. Jeg synes det er artig å lese om andre tidsepoker, og denne omhandler 1920. I tillegg er den godt skrevet, ganske spennende, er oversiktlig med et godt plott. Da jeg begynte å lee boka, var jeg ikke klar over at boka faktisk omhandler et uoppklart drap fra virkeligeheten. PÅ toget mellom Viktoriastasjon og Brighton ble Florence Nightingale Shore, funnet hardt såret, og hun døde noen dager senere av alle skadene hun var blitt påført. Ingen er dømt for drapet på henne. At boka har (litt) rot i virkeligheten gjør den faktisk litt mer spennende etter min smak. Terningkast: 4 (5)

Fellowes, Jessica (2018) «Mysteriet på Asthall», Gyldendal og Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Eggerøre med avokado

Eggerøre toppet med avokado er en skikkelig god kombinasjon. Jeg synes eggerøra blir best når den blir tilberedt på lav temperatur – da tar det sånn 7- 10 min. Da blir den skikkelig silkemyk og kremet. Nå er det ikke noe i veien for å steke den på mye kortere tid. da må du bare øke varmen på plata. Ulempen er da at blir eggerøren tørrere og mindre kremete.

Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
210 min.Enkel

Ingredienser:

½ – 1 ssSmør
3Egg
3 ssMelk (eller vann)
1 ssGressløk (hakket) – valgfritt
1 ssPersille (hakket) – valgfritt
 Salt og pepper

Topping:

Avokado (skivet)
Tomat og agurk

Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett en stekepanne på middels/lav varme
– Ha i smør
2 Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Hell blandingen stekepanna, og
– Rør med stekespade eller sleiv til røra har stivnet og
er ferdig (det tar mellom 5-10 min.)
4 Hakk litt gressløk og/eller persille og rør inn
5 Serveres varm eller romtemperert
6 Skjær Avokado, tomat og agurk i skiver,
7 Legg eggerøra på en skive brød,
– Legg over Avokado, tomat og agurk
Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Generelle opplysninger om dagens bok:

Fellowes, Jessica (2018) «Mysteriet på Asthall», Gyldendal og Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s