Dagens middag: Svinefilet stekt i ovnen med hvitløk og basilikum, Brød med oliven og Salat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | Enkel |
Ingredienser:
1 | Svinefilet (850 g) |
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
8-10 fedd | Hvitløk |
Basilikum | |
Salt og peppe r | |
1 dl | Kraft |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 120 grader |
2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og – Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen, – Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe (På alle sider) |
3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform, – Legg i hvitløk og basilikum – Hell over 1 dl kraft – Sett inn steketermometer – Sett svinefileten i oven |

4 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader – Ta den ut av oven og – La den hvile litt, før du skjærer den opp |
5 Legg på hvitløken, og – Hell over kraften rett før servering |
Anbefalt tilbehør:
eller
