Middag med ovnsstekt svinefilet

Dagens middag: Svinefilet stekt i ovnen med hvitløk og basilikum, Brød med oliven og Salat.

Ovnsstekt Svinefilet med hvitløk og basilikum Ingredienser: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
6   Enkel

Ingredienser:

1 Svinefilet (850 g)
1 ss Olje
1 ss Smør
 8-10 fedd Hvitløk
  Basilikum
Salt og peppe r
1 dl Kraft

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 120 grader
2 Ha smør og olje i varm stekepanne, og
– Gi svinefileten en omgang med salt- og pepperkvernen,
– Legg fileten i stekepanna, til den har fått en fin og brun skorpe
(På alle sider)
3 Legg Svinefileten i over i en ildfastform,
– Legg i hvitløk og basilikum
– Hell over 1 dl kraft
– Sett inn steketermometer
– Sett svinefileten i oven
Ovnsstekt Svinefilet med hvitløk og basilikum Ingredienser: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft

4 La svinefileten steke, til den har fått en kjernetemperatur på 67-69 grader
– Ta den ut av oven og
– La den hvile litt, før du skjærer den opp
5 Legg på hvitløken, og
– Hell over kraften rett før servering

Anbefalt tilbehør:

eller

Ovnsstekt Svinefilet med hvitløk og basilikum Ingredienser: 1 Svinefilet (850 g) 1 ss Olje 1 ss Smør 8-10 fedd Hvitløk Basilikum Salt og peppe r 1 dl Kraft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s