Finnes det noe som er bedre enn nybakt brød?

I dag har jeg bakt Lyst brød med rugmel – det er utrolig velsmakende. – Så i kveld blir det brødskiver med ost til kvelds- NAM!

Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 3 timerEnkel
Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

Ingredienser:

6 dlVann (lunket)
1 pkGjær
250 gRugmel
Ca. 750 gHvetemel
2-3 tsSalt
Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet (lunket)
2 Tilsett mel og salt
3 Elt deigen i 5-7 min.
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– Sett den til heving i 45 – 60 min.
5 Smør to brødformer, og
– Sett ovnen på 200 grader
6 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i 2 emner,
– Form hvert emne til et brød, som
– Legges i brødform
7 Stekes i 30-45 min.
200-220 grader)
8 Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s