Lapp nummer 9 til lappeteppet ble ananasmønster. En av oss syntes at denne lappen var utrolig artig å hekle, den andre strevde mer. Uansett så synes jeg at dette mønstret er ganske flott å se på. De har litt struktur som de lappene vi har heklet så langt ikke har. Likevel viser bildet nedenfor at vi hadde litt problemer med å telle masker. Derfor ble kanskje spesielt de første ananasene ikke plassert helt på riktig sted, og lappene ble litt skjeve og skakke. Skulle vi ha heklet lappene på nytt ville de nok ha sett litt penere ut – men alt i alt er vi godt fornøyde med resultatet, og vi har som tidligere fortalt en ikke- rekk- opp-policy. Derfor legger vi ut både bilder og oppskrift med stolthet.
For å hoppe rett til oppskriften på hvitsjokoladepannacotta – trykk HER

Navn | ananasmønster |
Forkortelse | ananas |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: | 1 |

Slik gjør du (Ananasmønster):
- Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 4 + 3, 1 lm til å snu med
Rad 1, 2 og 3:
- Hekle 1 fastmaske (fm) i hver maske (m), radene ut.
- Snu med 1 lm
Rad 4:
- Hekle 1 fm i hver av de første 3 m
- Hekle 1 ananas på følgende måte:
- # Stikk nålen inn i neste m,
- 1 kast, trekk tråden igjennom
- 1 kast, stikk nålen inn i samme maske 2 rader lenger ned (= første rad),
- 1 kast, trekk tråden igjennom,
- 1 kast, trekk tråden igjennom de 2 ytterste maskene på nålen #
- GJENTA fra # til # tilsammen 6 ganger
- NB! Nålen stikkes hver gang inn i samme maske 2 rader lengre ned
- 1 kast, trekk tråden gjennom alle 8 m på nålen (= 1 ananas).
- Hekle 1 fm i hver av de neste 3 fm
- Hekle 1 ananas, 3 fm
- GJENTA fra * til * raden ut, snu med 1 lm.
Rad 5, 6 og 7:
- Hekle 1 fastmaske (fm) i hver maske (m), radene ut.
- Snu med 1 lm.
Rad 8:
- Hekle 1 fm, 1 ananas, 3 fm
- GJENTA fra * til * raden ut, frem til det er 2 m igjen. Hekle 1 ananas, 1 fm. Snu med 1 lm.
GJENTA rad 1 til 8.

Ananasmønsteret blir også veldig fint på baksiden av arbeidet:

Hvit sjokoladepannacotta, er en av de enkleste desserten å tilberede. Jeg vet ikke av noen som er noe enklere. Og det er bare såå godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 10 min (+ 4 t) | Enkel |
Ingredienser:
3 plater | Gelatin |
2 ½ dl | Melk |
2 ½ dl | Fløte |
1 | Vaniljestang (1 ss vaniljesukker) |
150 g | Hvit kokesjokolade |
Bringebær (ferske) |
Slik gjør du:
1 Legg gelatinbladene i bløt (min. 3 minutter) |
2 Ha melk og fløte i en kasserolle – Del vaniljestangen i to, og – Ta ut frøene – Ha frø og stang i melkeblandingen, og – Kok opp |
3 Brekk opp sjokoladen, – Ha den i den varme melken, – La stå i 2 minutter – Rør rundt |
4 «Vri opp» gelatinbladene, – Tilsettes den varme fløteblandingen – Rør til gelatinen er oppløst – Sil fløteblandingen |
5 Hell blandingen i dessertskåler |
6 Settes i kjøleskap i min. 4 timer |
7 Pyntes med bringebær, før servering |

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):
