Skikkelig fugetabbe i kjelleren, men avokado med reker til trøst

I oppryddingsarbeidet i kjelleren måtte vi rive alle vegger som var av tre. I praksis betydde det at vi måtte rive veggen mellom matboen og gangen og potetkjelleren og gangen. Det betydde at vi fikk et langt rom som gikk over hele lengden på huset og ca. halve bredden på kjelleren – Det er vel sånn ca. 30 m2 tenker jeg:

For å hoppe rett til oppskriften på avokado og reker – trykk HER

Tak og vegger er malt og vi hadde bestemt oss for litt mellomgråe granittfliser til gulvet. På onsdag la min kjære mann og datter fliser i halve kjelleren – Det vil si i den gamle potetkjelleren, gangen og matboden – det som nå er blitt ett rom etter rivingen og oppryddingen. – Det er skikkelig fine granitfliser, og vi trodde at nå var det meste av jobben gjort – iallefall i denne delen av kjelleren. Bare fugingen som gjenstår til torsdag tenkte de …

… Men sånn gikk det ikke:

Rommet var større enn hva de hadde trodd. Fugemassen tok derfor slutt, så de dro på butikken for å kjøpe mer. Siden de da hadde fuget i bolker, tenke de at hele gulvet måtte fuges før de begynte å vaske. Da de kom hjem fra butikken, fuget de derfor resten av gulvet, før de kom opp, fikk lunsj og tok en pause. Det gikk kanskje 90 minutter før de gikk ned for å vaske fugene. — og da var det for sent – fugen hadde størknet over alle flisene – også de siste som de hadde fuget.

Fugene har størknet over alle flisene – og det hjelper ikke med vann

Nå var gode råd var dyre. Først forsøkte de med vann, men det hjalp selvfølgelig ikke. Kallen hadde mest lyst til å finne frem slegga og rive opp alle flisene, for så å legge dem på nytt. – Alternativt ville han legge nye fliser oppå de som allerede var lagt. Etter litt frem og tilbake ombestemte han seg, og bestemte seg for å forsøke å få av fugemassen. De gikk på med jernvilje, tappjern, stålbøste, stålspakkelspade og mye, mye vann.

Fugetabbe i kjelleren - Opprydning etter oversvømmelse på sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- fugene har stivnet over flisene

Sakte men sikkert forsvart fugemassen etterhvert. Men det var litt av et arbeid – klokka kvart over tre i natt, nesten 15 timer etter de begynte fugefjerningsarbeidet gav de seg for natta. Da var de så slitne, hadde så vondt i armer, nakker og rygg at de ikke kunne fortsette lengre. Omtrent halvparten av flisene var da frie for fugemasse!

Fugetabbe i kjelleren - Opprydning etter oversvømmelse på sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- fugene har stivnet over flisene - men nå må resten vente til i morgen - for verre kan det vel ikke bli?
… men nå må resten vente til i morgen – for verre kan det vel ikke bli?

Verken Fie eller kallen fikk sove noe særlig etter denne fugefiaskomaratonen. De hadde alt for store smerter i armer, nakke og rygg til det. Fie sin høyre hånd er i dag blant annet nesten dobbel så stor som den venstre, og hun har skikkelige smerter. Så i dag er hun fritatt for fuging (og hekling). Min kjære husbond fortsetter derimot, så følg med så får du vite hvordan dette går …

Dagen der på .... Fugetabbe i kjelleren - Opprydning etter oversvømmelse på sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- fugene har stivnet over flisene
Fies hender Dagen derpå

Avokado med rømme og reker

Avokado med rømmer og reker er verdens beste smårett.

Avokado med rømmer og reker   Ingredienser:  	Avokado 	Rømme 	Reker   Slik gjør du: 1 Del avokadoen i 2 2 Fjern steinen 3 Fyll hullet etter steinen med rømme 4 Topp med reker

Ingredienser:

 Avokado
 Rømme
 Reker

Slik gjør du:

1 Del avokadoen i 2
2 Fjern steinen
3 Fyll hullet etter steinen med rømme
4 Topp med reker

Avokado med rømmer og reker Ingredienser: Avokado Rømme Reker Slik gjør du: 1 Del avokadoen i 2 2 Fjern steinen 3 Fyll hullet etter steinen med rømme 4 Topp med reker

4 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s