Siden vi er så heldige å ha en fantastisk kirsebærhøst i år er det skikkelig kirsebærfest hjemme hos oss for tiden. Det putrer og koker, og vi koser oss skikkelig med godsaker, alle laget kirsebær. En skikkelig favoritt som er god å i fryseren utover vinteren er kirsebærsyltetøy. Jeg koker selvfølgelig syltetøy etter mormor sin oppskrift .
For å hoppe rett til oppskriften på mormors kirsebærsyltetøy – trykk HER
Mormors kirsebær syltetøy er veldig enkelt å lage. Det er bare å koke, tilsette sukker og fylle det på glass eller plastbokser. Kirsebær inneholder lite pektin, noe som i utgangspunkt gir et tynt syltetøy. Hvis du ønsker det tykkere kan du tilsette syltepulver, for å få syltetøyet tykkere. Jeg liker syltetøyet slik det er er, bruker å fryse det vi ikke spiser med en gang. Derfor bruker jeg som oftest ikke syltepulver.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ½ l | Enkel |

Ingredienser:
1 ½ l | Kirsebær (sure) |
1 dl | Vann |
6 dl | Sukker |
ca. 1 ½ ts | Syltepulver (Tørsleffs eller et annet) – valgfritt |
TIPS! Mormor brukte å knekke noen kirsebærkjerner, hakket mandlene og blande dem inn i det ferdige syltetøyet før hun helte dem opp på glass. – Det er skikkelig godt. MEN
NB! Ikke server det til noen med (nøtte)allergi, det kan gi en allergisk reaksjon

Slik gjør du:
1 Ha kirsebærene i en kasserolle |
2 La dem koke på svak varme i ca 10 min. |
3A Tilsett sukkeret, og – Rør til det er løst helt opp – Avkjøles, og – Fyll det du ikke skal spise med en gang i frysebokser, og – Legg det i fryseren |
3 B: Hvis du ønsker tykkere syltetøy: – Bland sammen sukker og Tørsleffs syltepulver (eller følg anvisningen på pakken) – Tilsett dette til kirsebærene, og – La det koke i 2 min. til – Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass Fyll dem helt fulle, og ikke søl på kantene – Skru på lokkene, og – La glassene avkjøles opp-ned på kjøkkenbenken |
Andre oppskrifter til det som er i dette innlegget:
