Laks i rømmesaus med eple, appelsin og granateple er en dekorativ fiskerett med smak av høst. Den passer like godt som en forrett, en smårett eller som en middagsrett.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| Ca. 400-500 g | Laksefileter (uten skinn og bein) |
| 1 bx | Rømme (lett) |
| 1 | Appelsin (saft) |
| ½ | Sitron (saft) |
| 1 ½ ss | Honning |
| 3 ss | Soyasaus |
| ¼ | Chili (rød) |
| 2 | Vårløk/gressløk |
Topping:
| 1 | Appelsin (skivet) |
| Granateplekjerner | |
| 1 | Eple |
| Gressløk/vårløk |

Slik gjør du:
| 1 Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie |
| 2 Lag rømmesausen; – Ha rømmen i en bolle – Tilsett honning og soyasaus – Press appelsinen og sitronen – Rør det inn i rømmesausen – Finhakk chili og vårløk – Rør det inn i rømmesausen |
| 3 Stek fisken nesten ferdig på middelsvarm panne |
| 4 Mens fisken steker: – Rens en appelsin og skjær skiver – Rens et granateple – Skjær vårløken i strimler |
| 5 Hell rømmesausen over fisken – La det få et oppkok – Tilsett med vårløk eple, granateple og appelsin |
| 6 Serveres sammen med ris |

