Smak av høst – Laks i rømmesaus med eple, appelsin og granateple

Laks i rømmesaus med eple, appelsin og granateple er en dekorativ fiskerett med smak av høst. Den passer like godt som en forrett, en smårett eller som en middagsrett.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

Ca. 400-500 gLaksefileter (uten skinn og bein)
1 bxRømme (lett)
1Appelsin (saft)
½Sitron (saft)
1 ½ ssHonning
3 ssSoyasaus
¼Chili (rød)
2Vårløk/gressløk

Topping:

1Appelsin (skivet)
Granateplekjerner
1Eple
 Gressløk/vårløk

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Slik gjør du:

1 Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie
2 Lag rømmesausen;
– Ha rømmen i en bolle
– Tilsett honning og soyasaus
– Press appelsinen og sitronen
– Rør det inn i rømmesausen
– Finhakk chili og vårløk
– Rør det inn i rømmesausen
3 Stek fisken nesten ferdig på middelsvarm panne
4 Mens fisken steker:
– Rens en appelsin og skjær skiver
– Rens et granateple
– Skjær vårløken i strimler
5 Hell rømmesausen over fisken
– La det få et oppkok
– Tilsett med vårløk eple, granateple og appelsin
6 Serveres sammen med ris

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s