Smak av høst – Laks i rømmesaus med eple, appelsin og granateple

Laks i rømmesaus med eple, appelsin og granateple er en dekorativ fiskerett med smak av høst. Den passer like godt som en forrett, en smårett eller som en middagsrett.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

Ca. 400-500 gLaksefileter (uten skinn og bein)
1 bxRømme (lett)
1Appelsin (saft)
½Sitron (saft)
1 ½ ssHonning
3 ssSoyasaus
¼Chili (rød)
2Vårløk/gressløk

Topping:

1Appelsin (skivet)
Granateplekjerner
1Eple
 Gressløk/vårløk

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Slik gjør du:

1 Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie
2 Lag rømmesausen;
– Ha rømmen i en bolle
– Tilsett honning og soyasaus
– Press appelsinen og sitronen
– Rør det inn i rømmesausen
– Finhakk chili og vårløk
– Rør det inn i rømmesausen
3 Stek fisken nesten ferdig på middelsvarm panne
4 Mens fisken steker:
– Rens en appelsin og skjær skiver
– Rens et granateple
– Skjær vårløken i strimler
5 Hell rømmesausen over fisken
– La det få et oppkok
– Tilsett med vårløk eple, granateple og appelsin
6 Serveres sammen med ris

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s