I morgen søndag 4 oktober er det kanelbollens dag . Det bør vel feries skikkelig tenker jeg, men hva kan man feire dagen med? kjøttkaker? Tja, lurer på om jeg bare skal bake kanelsnurrer jeg. Det er jo enkelt og godt uansett om vi kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 snurrer | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
5 dl | Melk |
1 | Egg |
1 kg | Hvetemel |
150 g | Sukker |
2 ts | Kardemomme |
1 ts | Salt |
150 g | Smør (romtemperert) |
100 g | Smør |
Sukker og kanel | |
Egg til pensling | |
Perlesukker |
Slik gjør du:
1 Ha melken i en bakebolle – Smuldre i gjæra, og – Rør til den er helt oppløst |
2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg – Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
3 Tilsett smøret i terninger, og – Elt deigen i nye 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
4 Dekkes med bakeklede, og – Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter). |

5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm) – Smør den med smør, – Dryss over rikelig med sukker og kanel – Brett deigen i 3: A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten, B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag – Klapp deigen godt ned – Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden) – Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm) – Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden (á ca 3 x 30 cm) |

6 Lag snurren: – Del en strimmel i 2 deler/remser nesten helt opp. NB! La det være igjen 2-3 cm på toppen – Snurr de to «delene»/ «remsene» rundt hverandre, og – Slå en knute med deigen – Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir |

7 Dekkes til med et bakeklede og – Etterhev i ca. 60 min. – Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen |
8 Pensle med egg og strø over perlesukker |

9 Stek ved 175 grader i 20 minutter |
10 Avkjøl på rist |
