Kanelsnurrer til i morgen

I morgen søndag 4 oktober er det kanelbollens dag . Det bør vel feries skikkelig tenker jeg, men hva kan man feire dagen med? kjøttkaker? Tja, lurer på om jeg bare skal bake kanelsnurrer jeg. Det er jo enkelt og godt uansett om vi kaller det kanelboller, kanelsnurrer, kanel i svingene, kanelknuter eller skillingsboller.

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
16 snurrer3 timerMiddels

Ingredienser:

1 pkGjær
5 dlMelk
1Egg
1 kgHvetemel
150 gSukker       
2 tsKardemomme
1 tsSalt
150 gSmør (romtemperert)
100 gSmør
 Sukker og kanel
 Egg til pensling
 Perlesukker

Slik gjør du:

1 Ha melken i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og
– Rør til den er helt oppløst
2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg
– Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd)
3 Tilsett smøret i terninger, og
–  Elt deigen i nye 7 min.  
(eller 15 min. for hånd)
4 Dekkes med bakeklede, og
– Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter).

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm)
– Smør den med smør,
– Dryss over rikelig med sukker og kanel
– Brett deigen i 3:
A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten,
B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag
– Klapp deigen godt ned
– Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden)
– Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm)
– Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden
(á  ca 3 x 30 cm)

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

6 Lag snurren:
– Del en strimmel i 2 deler/remser nesten helt opp.
NB! La det være igjen 2-3 cm på toppen
– Snurr de to «delene»/ «remsene» rundt hverandre, og
– Slå en knute med deigen
– Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

7 Dekkes til med et bakeklede og
– Etterhev i ca. 60 min.
– Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen
8 Pensle med egg og strø over perlesukker

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

9 Stek ved 175 grader i 20 minutter
10 Avkjøl på rist

Fies Kanelsnurrer   Ingredienser:  1 pk	Gjær 5 dl	Melk 1	Egg 1 kg	Hvetemel 150 g	Sukker	 2 ts	Kardemomme 1 ts	Salt 150 g	Smør (romtemperert)  Fyll og pynt: 100 g	Smør 	Sukker og kanel 	Egg til pensling 	Perlesukker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s