Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at vi hadde en skikkelig oversvømmelse i kjelleren i vår,, og at “hele” sommeren gikk med til å ordne opp etter oversvømmelsen.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på eplepannekaker – trykk HER



Om vi ble ferdig? Nei! det ble vi absolutt ikke, fordi vi hadde en skikkelig fugetabbe i kjelleren, som gjorde kort prosess av både arbeidsglede og hender.
Derfor lot vi bare alt være og dro hjem. da sommerferien var over. Vi sa rett og slett: “Nok får være nok, – og så får vi heller ta noen helger utover høsten“. Har vi gjort det? Nei, det har vi ikke. Det ble ikke noen turer til sommerhuset rett etter sommerferien, og heller ikke i høstferien.
Men nå er vi endelig tilbake til sommerhuset, selv om det bare er for å stenge huset for vinteren! Så det blir selvfølgelig ikke noe jobbing med kjelleren denne helga heller. Nå er det jo egentlig ikke noe som haster, – det er jo tørket, ryddet og vasket – så vi setter like godt resten av kjelleren på vent til neste sesong. Vi må da ha noe å holde på med neste sommer også! Selv om det er skikkelig ruskevær med regn og masse vind er det koselig å være her igjen, selv om det bare er for å stenge ned. Derfor koste vi oss med eplepannekaker til frokost i dag. OG Eplepannekaker til frokost – det er digg det!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1-2 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Egg |
| 1 dl | Melk |
| 1-1½ | Hvetemel |
| 1 ts | Kanel (valgfritt) |
| 2 | Epler |
| 1-1½ ss | Sukker |
| 1 ss | Smør |

Slik gjør du:
| 1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre: Visp sammen egg, melk, kanel og mel |
| 2 Skjær eplene i tynne skiver |
| 3 Smelt smøret i panna |
| 4 Ha i sukker, og – La det bli lyst brunt |
| 5 Ha i eplene rør rundt, og – La dem steke til de blir nesten myke |
| 6 Hell over pannekakerøra |
| 7 Stek på middels varme (ca 2- 3 min.) Til røren har stivnet på oversiden |

| 8 Vend pannekaken og, stek omtrent like lenge på den andre siden |
| 9 Serveres med en gang |

Tips! Eventuelle rester av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.






