Oversvømmelse i kjelleren, opprydning og Sjokolademuffins til ettermiddagskaffen

Da vi kom ut til sommerhuset vårt i sommer – vår det skikkelig oversvømmelse i kjelleren. Alt fløt i vann. Det vel en 30 – 40 cm høyt med vann. Alt, slik som dykkerutstyr, ved, malingspann, plastboller, kasseroller mm fløt i vannet. Ikke nok med med det men ledninger og stikkontakter befant seg under vann, og sikringsskapet var selvfølgelig i det innerste rommet i kjelleren.

For å hoppe rett til oppskriften på muffins med melkesjokolade – trykk HER

Oversvømmelse i kjelleren på sommerhuset vårt - mai 2020
På dette bildet er vannet pumpet noe ut, men man ser på veggen, bakerst i bildet at vannet faktisk har gått mye høyere enn dette.

Heldigvis fikk vi pumpebil, som kom og åpnet opp i kumlokkenen utenfor så vannet forsvant Da vannet var borte, så vi at skadene var store. Heldigvis fikk vi hjelp av et oppryddingsselskap med å strippe kjelleren, for alle vegger som var av tre, og vi fikk låne noe store vifter og en avfuktingsmaskin. Så nå har vi i nesten 2 måneder hatt 30 grader i kjelleren og avfuktig. I forrige uke ble alt hentet, og vi kunne gå igang med å bygge opp kjelleren igjen.

Muffins med melkesjokolade

Denne muffinsoppskriften fant jeg i Svigermor sin kokebok, og de er selvfølgelig skikkelig gode, som alt annet svigermor brukte å lage. Det er selvfølgelig rømme i røra, og de er fylt med melkesjokolade – nydelig som tilbehør til kaffen.

Muffins med rømme i deigen Ingredienser: 200 g Smør (romtemperert) 2 dl Sukker 4 Egg (romtemperert) 5 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 ½ dl Rømme (lett) 1 Melkesjokolade

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 16 Enkel

Ingredienser:

200 gSmør (romtemerert)
2 dlSukker
4Egg (romtemperert)
5 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2 ½ dlRømme (lett)
1 plMelkesjokolade

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Sett muffinsformer på et stekebrett eller muffinsbrett
2 Rør smør og sukker hvitt og luftig
3 Rør inn ett og ett egg
4 Bland sammen hvetemel og bakepulver, og
– Tilsett vekselvis med rømmen
– Trykk en melkesjokoladerute ned i hver muffinsform
(pass på at røra dekker sjokoladen)
5 Fordel røren i muffinsformer
(ca. ¾ fulle)
6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min.
(200 grader)
Muffins med rømme i deigen Ingredienser: 200 g Smør (romtemperert) 2 dl Sukker 4 Egg (romtemperert) 5 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 ½ dl Rømme (lett) 1 Melkesjokolade

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s