Da vi kom ut til sommerhuset vårt i sommer – vår det skikkelig oversvømmelse i kjelleren. Alt fløt i vann. Det vel en 30 – 40 cm høyt med vann. Alt, slik som dykkerutstyr, ved, malingspann, plastboller, kasseroller mm fløt i vannet. Ikke nok med med det men ledninger og stikkontakter befant seg under vann, og sikringsskapet var selvfølgelig i det innerste rommet i kjelleren.
For å hoppe rett til oppskriften på muffins med melkesjokolade – trykk HER

Heldigvis fikk vi pumpebil, som kom og åpnet opp i kumlokkenen utenfor så vannet forsvant Da vannet var borte, så vi at skadene var store. Heldigvis fikk vi hjelp av et oppryddingsselskap med å strippe kjelleren, for alle vegger som var av tre, og vi fikk låne noe store vifter og en avfuktingsmaskin. Så nå har vi i nesten 2 måneder hatt 30 grader i kjelleren og avfuktig. I forrige uke ble alt hentet, og vi kunne gå igang med å bygge opp kjelleren igjen.


Denne muffinsoppskriften fant jeg i Svigermor sin kokebok, og de er selvfølgelig skikkelig gode, som alt annet svigermor brukte å lage. Det er selvfølgelig rømme i røra, og de er fylt med melkesjokolade – nydelig som tilbehør til kaffen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 16 | Enkel |
Ingredienser:
200 g | Smør (romtemerert) |
2 dl | Sukker |
4 | Egg (romtemperert) |
5 dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
2 ½ dl | Rømme (lett) |
1 pl | Melkesjokolade |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Sett muffinsformer på et stekebrett eller muffinsbrett |
2 Rør smør og sukker hvitt og luftig |
3 Rør inn ett og ett egg |
4 Bland sammen hvetemel og bakepulver, og – Tilsett vekselvis med rømmen – Trykk en melkesjokoladerute ned i hver muffinsform (pass på at røra dekker sjokoladen) |
5 Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) |
6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min. (200 grader) |

3 Comments Add yours