Poppy Alexander, «25 dager til jul» og Kokosmakroner

Jeg koser meg glugg i hjel med å lese «25 dager til jul» skrevet av Poppy Alexander. Finnes det egentlig noe hyggeligere enn ei bok som bare oser av jul, medmenneskelighet og kjærlighet på denne tiden av året?

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på kokosmakroner Trykk HER!

Alexander, Poppy (2019) «25 dager til jul», Cappelen Damm og Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 4 Eggehviter (store) 2 ½ dl Sukker 6 dl Kokosmasse

I det første kapitlet av boka er det snart desember og vi møter Daniel. En ung mann, som er alene i verden etter at søsteren hans døde. Han er på vei til jobb, og lurer på om han får se «juletrejenta» på veien til jobb. Juletrejenta, jobber med å selge juletrær. Daniel og søsteren har kjøpt juletrær av henne de siste fire årene, og Daniel syntes hun ser både søt og snill ut, men utrolig trist akkurat som han selv. Kate jobber i et varemagasin, på minstelønn og på arbeidskontrakt som fornyes hvert år. Hun har en vanskelig sjef, som bruker den dette som et pressmiddel for å få henne til å ta på seg arbeidsoppgaver ingen andre vil ha og til å lede varehusets veldedighetsinnsamling. Kate er enke, alenemor, og strever for å få endene til å møtes. Hun og sønnen Jack bor over et vaskeri, og hun drømmer om å jobbe som en smykkedesigner. Når vi møter Kate og Jack er det snart desember, og Jack ønsker seg en julekalender. Kate likte julen før da mannen levde. Nå sliter hun med å få pengene til å rekke og gruer seg mer enn hun gleder seg til jul. Venninnen Seema tar grep, og forteller Kate at hun nå er det på tide å gjenoppdage alle gleden ved jula, og underforstått livet sitt. Seema lager en liste med 25 enkle trinn, for de fyller ut juleaktiviteter som Kate og Jack skal gjøre før jul.

Alexander, Poppy (2019) «25 dager til jul», Cappelen Damm foran peisen - kan det bli mer "julete"?

Dette er ei utrolig koselig bok, som handler om det å finne tilbake til julen og til seg selv og til livsgleden. Boka oser av julestemning, samtidig som den minner oss på at julen kan være en veldig vanskelig tid for mange. Både når det gjelder forventninger, savn og økonomi Samtidig som boka handler om ensomhet, savn, økonomiske utfordringer, vanskelige arbeidsforhold og ansvar. Handler boka også om vennskap, drømmer, små gleder og ikke minst jul. Boka er varmt skrevet, og den oser av medmenneskelighet og håp. Ja, og den handler selvfølgelig om kjærlighet.  Uten tvil, Terningkast: 5

Alexander, Poppy (2019) «25 dager til jul», Cappelen Damm og Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 4 Eggehviter (store) 2 ½ dl Sukker 6 dl Kokosmasse

Kokosmakroner

I går meg bakte jeg Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Dette er en oppskrift som gir skikkelig gode kokosmakroner – litt harde uten på og myke og seige inni. Akkurat som kokosmakroner skal være!

Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 4 Eggehviter (store) 2 ½ dl Sukker 6 dl Kokosmasse
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 4060 min.Enkel
Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 4 Eggehviter (store) 2 ½ dl Sukker 6 dl Kokosmasse

Ingredienser:

4Eggehviter (store)
2 ½ dlSukker
6 dlKokosmasse

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og –
Legg bakepapir på stekeplater
2 Visp eggehvitene lett,
– Bland inn sukker og kokosmasse i en kasserolle
3 La massen tykne under kraftig omrøring på svak varme
(Den skal bli litt tykkere)
4 Legg deigen i topper med te-skje
På de bakepapirkledde stekeplatene
5 Stekes midt i ovnen i 10 min.
6 Avkjøles på rist

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Alexander, Poppy
  • Tittel: «25 dager til jul»
  • Originaltittel: «25 days ‘til Christmas»
  • Oversatt av: Miriam Claire Laine
  • Sjanger: Jul, Feel-good, Chick. Litt.
  • Sider: 332
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Utgitt: 2019
  • Først utgitt: Orion London (2018)
  • Tilegnet: Kjøpt i bokhandel

Oppskriften på kokosmakriner er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Alexander, Poppy (2019) «25 dager til jul», Cappelen Damm og Kokosmakroner etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 4 Eggehviter (store) 2 ½ dl Sukker 6 dl Kokosmasse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s