Da er jeg operert …

Nå er det 10 dager siden jeg ble operert. Og det var en veldig spent og helt sikkert engstelig Heidi som ankom St. Olav kl 07.00 om morgenen for operasjon. Helt ærlig så var jeg ikke helt meg selv. Jeg var på en måte litt på siden av meg selv – hvis du forstår hva jeg mener. Selvfølgelig var jeg glad for at operasjonsdagen var her og at jeg skulle få operert vekk denne kreften. Samtidig grudde jeg meg til intuberingen, operasjonen og ikke minst etterpå.

Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs hospital Olav Kyrres gate 11 Postadresse St. Olavs hospital HF Seksjon for gynekologisk poliklinikk Postboks 3250, Torgarden 7006 Trondheim

Fordelen med å ha klokken 07.00 som oppmøtepunkt, er at jeg er først i køen! Det betyr at jeg ikke ble liggende å vente i timevis før jeg ble operert. Og det gikk utrolig kjapt fra jeg ankom sykehuset og til jeg lå på operasjonsbordet gikk det omtrent en time. Jeg ble møtt i døren av en hyggelig og omsorgsfull sykepleier, og fikk tildelt et rom. Så fikk jeg en sykehusnattkjole, og beskjed om å skifte om, og legge meg i senga. Blodprøver, blodtrykk ble tatt og venflon ble satt inn før vi trillet av sted til Gastro-sentret hvor operasjonen skulle skje. Jeg fikk dessverre ikke lov til å ta med telefon, selv om jeg ba pent om å få lov til å ta bilder av operasjonsrommet og kikkhulls-apparatet. Men det fikk jeg ikke lov til. I ettertid tenker jeg at det var like greit.

Her triller jeg av sted til operasjon – godt merket,

Jeg må bare ærlig innrømme at jeg grudde meg skikkelig til intuberingen, siden jeg skulle være våken når det skulle skje. Da jeg ankom operasjonsrommet, var det ikke bare en narkoselege der, men to, og den ene var faktisk Dr. Moser. Hun var så hyggelig, og beroligende, og hele saken gikk mer knirkefritt enn hva jeg hadde forestilt meg på forhånd. Ikke før jeg visste ordet av det – våknet jeg opp, og operasjonen var både vellykket og overstått.

Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs hospital Olav Kyrres gate 11 Postadresse St. Olavs hospital HF Seksjon for gynekologisk poliklinikk Postboks 3250, Torgarden 7006 Trondheim

Etter en stund på oppvåkningen ble jeg trillet tilbake til rommet mitt, hvor jeg kunne slappe av og ta livet med ro. Men som det gjorde vondt. Det var skikkelig, skikkelig vondt. Jeg forsøkte å nyte utsikten, høre på musikk. Men jeg tror at jeg stort sett bare spiste smertestillende og sov både på selve operasjonsdagen og dagen etter.

Utsikt fra 6 etasje i Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs hospital Olav Kyrres gate 11 Postadresse St. Olavs hospital HF Seksjon for gynekologisk poliklinikk Postboks 3250, Torgarden 7006 Trondheim
Det var vanskelig å nyte utsikten fra rommet mitt

Helt ærlig vet jeg ikke hva jeg syntes om å bli skrevet ut fra St. Olav etter (bare) to dager. På en måte var det litt trist, for jeg hadde god tilgang på hyggelig og hjelpsomt helsepersonell og ikke minst smertestillende. På den andre siden skulle det bli godt å komme hjem igjen.

Juletreet var pyntet på St. Olav da jeg dro, om de var de da jeg ankom? Det la jeg faktisk ikke merke til

Så da var jeg operert og det kan jo ikke bli noe annet enn bedre i tiden som kommer?

Tidligere innlegg fra meg om dette:

4 Comments Add yours

  1. Ragnhild Thorsen says:

    Lykke til videre og God Bedring 🤶🎅❤️🧡🧡❤️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s