Jeg må ærlig innrømme at jeg nok ikke har overholdt en hel meter avstand i dette koronnaåret! Det var først når jeg skulle dekke på til selskap, og tok frem målbåndetat det gikk opp for meg hvor lang denne meteren faktisk er. Først hadde jeg dekt på slik jeg trodde, men da datteren tok frem målbåndet var det bare 85 cm mellom kohortene. Så vi måtte justere både kohortene og kuvertene, før vi fant den perfekte bordplasseringen. Men vi greide det til slutt – og det ble riktig så bra synes nå jeg!
For å hoppe rett til oppskriften på kokt kveite, trykk HER

Kveite må vel bare være den ultimate julefisken. Skikkelig godt er det i alle fall.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
800 g | Kveite i skiver |
2 liter | Vann |
2 dl | Salt |
Agurksalat:
2 dl | Vann |
1 dl | Eddik |
1-2 ss | Sukker |
¼ – ½ ss | Salt |
1 | Agurk |
Tilbehør:
8 – 12 | Poteter |
4 | Gulerøtter |
Agurksalat | |
Smør (smeltet) | |
Rømme |
Beregn ca. 200-250 g kveite pr person.
Slik gjør du:
1 Lag Agurksalaten: – Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper – Skjær agurk med ostehøvel – Legg skivene i laken – La den gjerne stå og trekke noen timer |
2 Skrell poteter og gulerøtter – Kok dem møre |
3 Trekk fisken: – Kok opp vann og salt i en kasserolle – Legg i kveitekivene, og – Ta kasserollen vekk fra varmen, og – La kveita trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. – Den er ferdig når beinet lett slipper fisken |
4 Smelt smør |
5 Server kveita sammen med kokte poteter, gulerøtter, agurksalat, smeltet smør og rømme |
Tips! Agurksalaten kan lages på morgenen eller kvelden før
