Siden det var Australiadag tidligere i denne uka, fortsetter jeg like godt med en oppskrift til. I dag blir det oppskrift på Lamington. Det er typisk australsk kake, skjært i firkanter og dyppet i sjokoladeglasur og kokos – NAM!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 75 min | Enkel |

Kakebunn:
| 50 g | Smør |
| 1 ¾ dl | Sukker |
| 2 ½ dl | Hvetemel |
| 3 | Egg |
| 2 ts | Bakepulver |
Glasur og pynt:
| 2 ss | Kakaopulver |
| 6-8 ss | Vann (varmt) |
| 500 g | Kokos |
| Syltetøy (valgfritt) |

Slik gjør du:
Kakebunn:
| 1 Sett ovnen på 190 grader – Smør en firkantet form (18 – 20 cm) |
| 2 Smelt smøret |
| 3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle – Visp på lav hastighet til alt er godt blandet – Visp så på høy hastighet i 3 min. – Rør inn Bakepulveret til slutt |
| 4 Hell røren i formen, og – Stek i ca 20 min. |
| 5 La kaken stå 5 min. i formen, – Ha den så over på rist, og – La den avkjøles helt |
Form lamintons:
| 1 Skjær kaken i 12 firkanter |
| 2 Sikt sammen kakaopulver og melis – Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og – Hell glasuren i en lav bolle e.l. |
| 3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l. |
| 4 Bruk en tang eller to gafler, og – Dypp kakefirkantene i glasuren – La overflødig glasur renne av, og – Rull den så i kokos |
| 5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner |

