Siden det var Australiadag tidligere i denne uka, fortsetter jeg like godt med en oppskrift til. I dag blir det oppskrift på Lamington. Det er typisk australsk kake, skjært i firkanter og dyppet i sjokoladeglasur og kokos – NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 75 min | Enkel |

Kakebunn:
50 g | Smør |
1 ¾ dl | Sukker |
2 ½ dl | Hvetemel |
3 | Egg |
2 ts | Bakepulver |
Glasur og pynt:
2 ss | Kakaopulver |
6-8 ss | Vann (varmt) |
500 g | Kokos |
Syltetøy (valgfritt) |

Slik gjør du:
Kakebunn:
1 Sett ovnen på 190 grader – Smør en firkantet form (18 – 20 cm) |
2 Smelt smøret |
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle – Visp på lav hastighet til alt er godt blandet – Visp så på høy hastighet i 3 min. – Rør inn Bakepulveret til slutt |
4 Hell røren i formen, og – Stek i ca 20 min. |
5 La kaken stå 5 min. i formen, – Ha den så over på rist, og – La den avkjøles helt |
Form lamintons:
1 Skjær kaken i 12 firkanter |
2 Sikt sammen kakaopulver og melis – Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og – Hell glasuren i en lav bolle e.l. |
3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l. |
4 Bruk en tang eller to gafler, og – Dypp kakefirkantene i glasuren – La overflødig glasur renne av, og – Rull den så i kokos |
5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner |
