Fredagskos med Vetles åpne valnøttpai

I dag blir det Vetles Åpne Valnøtt til ettermiddagskaffen. Det er en fantastisk god pai, men det holder med ett stykke for denne paien såååå god, men mektig.

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 2 t 15 minMiddels

Ingredienser:

Paibunnen:

125 gMargarin
50 gMelis
1Egg
250 gMel
3 ssVann

Paifyllet:

3Egg
1 ½ dlSukker
1 dlSirup (mørk)
1 krmSalt
1 ssVaniljesukker
50 gMargarin (smeltet)
1 tsKanel
5 clWhisky (Bourbon-whiskey)
3 dlValnøtter (grovhakkede)

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensen i foodprosessor, og
– Kjør det raskt sammen
Klem eventuelt smulene sammen og
– Pakk deigen godt i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i min. 60 min.
2 Sett stekeovnen på 175 grader,
– Finn frem en paiform ca 25 cm i diameter
3 Kjevle deigen tynt ut og
– Kle paiformen med den
Dekk eventuelt paibunnen med bakepapir, og
fyll på med tørkede erter
Sett paibunnen i ovnen og
– La den steke i ca 12-15 min.
Ta vare på de tørkede ertene, de egner seg godt for gjenbruk
4 Lag fyllet:
– Visp sammen egg, sukker, sirup, salt og vaniljesukker
– Tilsett smeltet smør, kanel og whiskyen
5 Ha nøttene i det forbakte paiskallet, og
– Hell fyllet (pkt 4) over
6 Sett paien tilbake i ovnen og
– La den steke i ca. 30 minutter
7 Serveres romtemperert
gjerne sammen med vanilje –, karamellis eller krem

Vetles Åpne Valnøttspai Ingredienser: Paibunn: 125 g Margarin 50 g Melis 1 Egg 250 g Mel 3 ss Vann Paifyll: 3 Egg 1 ½ dl Sukker 1 dl Sirup (mørk) 1 krm Salt 1 ss Vaniljesukker 50 g Margarin (smeltet) 1 ts Kanel 5 cl Whisky (Bourbon-whiskey) 3 dl Pekannøtter (grovhakkede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s