Siden det er lørdag og vi ar lyst på noe skikkelig godt blir det Kamskjell med chili, hvitløk og asparges. Dette der en rett som passer som en liten kveldsrett, men den gjør seg også som en tapas, som en forrett eller smårett. Server den gjerne sammen med brød, så man får opp all den gode sausen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
12 | Kamskjell |
12 | Asparges |
Marinade | |
1 | Chili, rød |
2 | Hvitløk |
1 dl | Solsikkeolje |
Saus | |
1 dl | Fiskekraft (event. vann og buljong) |
2 dl | Matfløte |
2 ss | Smør |
Salt og pepper |
Tilbehør:
Hjertesalat | |
Godt brød |
Bruker du frosne kamskjell:
- Legger du i dem i en bolle, og
- La dem tine i kjøleskap over natten,
- Neste dag legg dem på tørkepapir, og
- La dem renne av
Slik gjør du:
1 Åpne og rense de ferske kamskjellene |
2 Lag marinaden: – Finhakk chili og hvitløk, og det rør sammen med solsikkeolje og vann – Legg kamskjellene i marinaden og – La dem ligge i mist 1 time – Ta kamskjellene opp av marinaden, NB! ta vare på marinaden den skal i sausen – La kamskjellene renne av seg på tørkepapir |
3 Forbered sausen: – Hell marinaden og fiskekraften i en kasserolle, og – Kok den inn til det halve – Tilsett matfløten, og – La den koke inn litt til |
4 Kok aspargesene: – Kok opp godt saltet vann – Legg i aspargesene, og – La dem koke i ca. 1-2 minutter Avkjøl i iskaldt vann gjerne med isbiter |
5 Rett før servering: – Pisk smøret inn i sausen og – Smak til med salt og pepper – Varm aspargesene i litt smør – Stek kamskjellene raskt i stekepanne ca. 30 sek på hver side |
6 Ha de de stekte kamskjell på et serveringsfat, – Hell sausen over |
7 Serveres med engang med asparges, salat og saus – Server brød ved siden av |
.
