Lørdagskos med Kamskjell og asparges

Siden det er lørdag og vi ar lyst på noe skikkelig godt blir det Kamskjell med chili, hvitløk og asparges. Dette der en rett som passer som en liten kveldsrett, men den gjør seg også som en tapas, som en forrett eller smårett. Server den gjerne sammen med brød, så man får opp all den gode sausen.

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges Ingredienser 12 Kamskjell 12 Asparges Marinade 1 Chili, rød 2 Hvitløk 1 dl Solsikkeolje Saus 1 dl Fiskekraft (event. vann og buljong) 2 dl Matfløte 2 ss Smør Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
425 min.Enkel

Ingredienser:

12Kamskjell
12Asparges
Marinade 
1Chili, rød
2Hvitløk
1 dl Solsikkeolje 
Saus 
1 dlFiskekraft (event. vann og buljong)
2 dl Matfløte  
2 ss Smør
 Salt og pepper 

Tilbehør:

 Hjertesalat
 Godt brød

Bruker du frosne kamskjell:

  • Legger du i dem i en bolle, og
  • La dem tine i kjøleskap over natten,
  • Neste dag legg dem på tørkepapir, og
  • La dem renne av

Slik gjør du:

1 Åpne og rense de ferske kamskjellene
2 Lag marinaden:
– Finhakk chili og hvitløk, og det rør sammen med solsikkeolje og vann
– Legg kamskjellene i marinaden og
– La dem ligge i mist 1 time
– Ta kamskjellene opp av marinaden,
NB! ta vare på marinaden den skal i sausen
– La kamskjellene renne av seg på tørkepapir
3 Forbered sausen:
– Hell marinaden og fiskekraften i en kasserolle, og
– Kok den inn til det halve
– Tilsett matfløten, og
– La den koke inn litt til
4 Kok aspargesene:
– Kok opp godt saltet vann
– Legg i aspargesene, og
– La dem koke i ca. 1-2 minutter
Avkjøl i iskaldt vann gjerne med isbiter
5 Rett før servering:
– Pisk smøret inn i sausen og
– Smak til med salt og pepper
– Varm aspargesene i litt smør
– Stek kamskjellene raskt i stekepanne
ca. 30 sek på hver side
6 Ha de de stekte kamskjell på et serveringsfat,
– Hell sausen over
7 Serveres med engang med asparges, salat og saus
– Server brød ved siden av

.

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges Ingredienser 12 Kamskjell 12 Asparges Marinade 1 Chili, rød 2 Hvitløk 1 dl Solsikkeolje Saus 1 dl Fiskekraft (event. vann og buljong) 2 dl Matfløte 2 ss Smør Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s