Kjøttfrimiddag med “pulled” gulrot

“Pulled” gulrot, høres kanskje ikke ut som en favorittrett, men tro du meg, det er skikkelig godt! Et flott kjøttfritt alternativ både til hamburger og til pulled pork. Hvis du har en pose gulrøtter, som bare må brukes, er dette retten å lage. Når jeg serverer denne retten til barn eller noen som ikke er så veldig glad i krydret mat, bruker jeg å bytte ut kajennepepperen med paprika – da blir retten mildere.

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 50 min Enkel

Ingredienser:

5-6 Gulrøtter (store)
1 Rødløk
1 ½ ss Olivenolje
½ dl Eddik (Sushi)
1 bx Tomater (hermetiske)
6 fedd Hvitløk
4 ss Sukker (brunt)
1 ts Salt
2 ts Paprikapulver
2 ts Hvitløksalt
2 ts Koriander
½ ts Kummin
½ ts Kajennepepper
½ ts Pepper
2 ss Sitronsaft (presset)

NB! Juster mengde kajennepepper alt etter hvor sterk du vil ha den. Hvis du vil ha den veldig mild lønner det seg kanskje å halvere mengden kajennepepper, eller bytte den ut med paprika. Vi du ha den sterkere, kan du bruke fersk chili i tillegg og/eller doble mengden kajennepepper.

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei form
2. Rens gulrøtter og løk
– Skjær løken i tynne skiver
– Rasp gulrøttene grovt
3.  Ha løk og gulrøtter i forma, og
– Hell over ½ ss olivenolje, og
– Rør godt rundt
– Dekk forma med aluminiumfolie, og
– Sett den i stekeovnen, og
– La den steke i 15-20 min.

4 Lag sausen:
– Bland sammen, i en kasserolle :
Eddik, Tomater, Hvitløk, Sukker, Salt, Paprikapulver, Hvitløksalt, Koriander, Kumin, Kajennepepper. Pepper, Sitronsaft, og 1 ss olivenolje
– Kok opp
– Reduser varmen, og
– La det småkoke i 20 minutter
– Rør av og til
– Ta Kassorellen av plata, og
– Kjør alt med stavmikser, eller i en blender
– Smak til med salt og pepper
5 Etter 20 minutter:
– Fjern folien fra løken og gulrøttene,
– Rør rundt, og
– Stek i ytterligere 10- 20 minutter
Nå skal gulrøtter og løk være myke og litt “karamelliserte”
– Ta ut formen
6 Ha de karamelliserte gulrøttene og løken i sausen,
– Rør godt, og l
– La det trekke på svak varme i 15 minutter
7 Serveres i hamburgerbrød, og
Gjerne med krydrede potetbåter til

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Anbefalt tilbehør:

"Pulled" gulrot Ingredienser 5-6 Gulerøtter (store) 1 Rødløk 1 ½ ss Olivenolje ½ dl Eddik (Sushi) 1 bx Tomater (hermetiske) 6 fedd Hvitløk 4 ss Sukker (brunt) 1 ts Salt 2 ts Paprikapulver 2 ts Hvitløksalt 2 ts Koriander ½ ts Kummin ½ ts Kajennepepper ½ ts Pepper 2 ss Sitronsaft (presset)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s