Fredagskos – Enkel panna cotta med bringebær

Når jeg har lyst på noe godt til dessert, men ikke har all verdens tid, blir det som oftest Panna cotta. De tar bar noen minutter å lage, men den trenger tid i kjøleskapet for å stivne. Panna cotta må vel også sies å være verdens mest anvendelige dessert. Den kan serveres som den er eller som tilbehør til annen dessert.

Ingredienser 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Fløte 1 ss Vaniljesukker 150 g Hvit kokesjokolade Bringebær (ferske)
Hvit sjokoladepannacotta med bringebær

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
610 min. + 4 timer i kjøleskapEnkel

Ingredienser:

3 platerGelatin
2 ½ dlMelk
2 ½ dlKremfløte
1 ssVaniljesukker (eller ½ vaniljestang)
25 gSukker

Slik gjør du:

1 Legg gelatinen i kaldt vann
2 Hvis du bruker vaniljesukker:  
– Kok opp melk, fløte, vanilje og sukker
2 A Hvis du bruker vaniljestang:
– Vaniljestangen i to
– Skrap ut frøene
– Ha melk, fløte, sukker og vaniljen i en kasserolle,
– Kok opp
– Slå av plata, og
– La det stå å trekke i 30-60 min.
– Ta ut vaniljestangen
– Varm opp melkeblandingen på nytt
3 Ta kasserollen av plata, og
– Rør inn gelatinen
4 Fordel blandingen i 6 porsjonsformer
5 Sett formene i kjøleskap Ca. 4 timer
6 Hvis den skal hveles
Løsne den forsiktig rundt kanten før den hvelves på serveringsfat
Pynt eventuelt med friske bær og/eller en bærsaus

Ingredienser 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Fløte 1 ss Vaniljesukker 150 g Hvit kokesjokolade Bringebær (ferske)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s