Gudrun Skretting «Tre menn til Vilma» og Walsekringle

Denne uka har jeg lest Gudrun Skrettings nyeste bok «Tre menn til Vilma».  Skrettinng Skretting er pianist og barnebokforfatter. Hun har tidligere gitt ut barnebøker om Anton og om Ada som får en lillebror. Men «Tre menn til Vilma» er en bok for voksne.

For å hoppe rett til oppskriften på Walsekringle, trykk HER

Skretting, Gudrun (2020) «Tre menn til Vilma». Aschehoug OG Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi angstfylte, enslige (og ensomme) Vilma, som helt sikker er udiagnostisert Aspberger med OCD. I starten v boka blir hun oppsøkt av politiet og presten, fordi en gammel mann som ligner julenissen har dødd på flyet fra London. Han hadde en bunke brev som er adressert til henne. Vilma faller pladask for presten. Den døde mannen viser seg å være faren til Vilma og hun går med på å se han. Der møter hun den mannlige patologen, som har verbal tourettes.

Skretting, Gudrun (2020) «Tre menn til Vilma». Aschehoug OG Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Denne boka er nok tenkt morsom, underholdene og humoristisk. Egentlig er boka bare tragisk, eller til nød tragikomisk. Den beskriver en usympatisk, enslig kattedame med angst OCD og liten selvtillit i hennes pinefulle forelskelse i en prest og en patolog som hun skjemmes over. Å lese denne boka var bortkastete timer, jeg forstår rett og slett ikke de som har gitt denne et høyt terningkast. Terningkast: 1.

Skretting, Gudrun (2020) «Tre menn til Vilma». Aschehoug OG Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Walsekringle

Porsjoner     Tid     Vanskelighetsgrad  
   8-10  60 min.   Middels  

Ingredienser:

4 ½ ss Smør
3 dl Vann
3 dl Hvetemel
4-5 Egg

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Tegn en sirkel på omtrent 24 cm
2 Kok opp smør og vann
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet
4 Ta kjelen av plata, og
– Arbeid eggene godt inn,
NB! ett om gangen
5 Ha deigen i en sprøytepose, og
– Sprøytes ut langs sirkelen på bakepapiret
Rundt hull/spiss ca. 2mm,
så du får en ca 4 cm bred krans før steking
6 Stekes i a 40 minutter
NB! ikke åpne ovnsdøra, og
helst ikke hopp ved siden av stekeovnen
7 Avkjøles på rist
8 deles i 2 og
– Fylles med syltetøy og krem

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dages bok:

Skretting, Gudrun (2020) «Tre menn til Vilma». Aschehoug OG Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s