Lamintons er en typisk australsk kake, som er skikkelig god. Hvis du vil kan du dele dem i to og fylle dem med krem og syltetøy

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 | 75 min | Enkel/middels |
Kakebunn:
| 50 g | Smør |
| 1 ¾ dl | Sukker |
| 2 ½ dl | Hvetemel |
| 3 | Egg |
| 2 ts | Bakepulver |
Glasur og pynt:
| 2 ss | Kakaopulver |
| 6-8 ss | Vann (varmt) |
| 500 g | Kokos |
| Syltetøy (valgfritt) |
Fyll:
| Syltetøy (bringebær) | |
| Krenfløte (pisket) |
Slik gjør du:
Kakebunn:
| 1 Sett ovnen på 190 grader – Smør en firkantet form (18 – 20 cm) |
| 2 Smelt smøret |
| 3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle – Visp på lav hastighet til alt er godt blandet – Visp så på høy hastighet i 3 min. – Rør inn Bakepulveret til slutt |
| 4 Hell røren i formen, og – Stek i ca 20 min. |
| 5 La kaken stå 5 min. i formen, – Ha den så over på rist, og – La den avkjøles helt |
Form lamintons:
| 1 Skjær kaken i 12 firkanter |
| 2 Sikt sammen kakaopulver og melis – Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og – Hell glasuren i en lav bolle e.l. |
| 3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l. |
| 4 Bruk en tang eller to gafler, og – Dypp kakefirkantene i glasuren – La overflødig glasur renne av, og – Rull den så i kokos |
| 5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner |
| 6 Del firkantene i 2 – Legg syltetøy på bunnen – Legg pisket kremfløte over syltetøyet – Legg på toppen |


