Australske lamingtons med syltetøy og krem til kaffen i dag

Lamintons er en typisk australsk kake, som er skikkelig god. Hvis du vil kan du dele dem i to og fylle dem med krem og syltetøy

Lamingtons med krem og syltetøy Ingredienser: Kakebunn:: 50 g Smør 1 ¾ dl Sukker 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg 2 ts Bakepulver Glasur og pynt: 500 g Melis 2 ss Kakaopulver 6-8 ss Vann (varmt) 500 g Kokos Fyll: Kremfløte (pisket) Syltetøy (Bringebær) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Lamingtons med syltetøy og krem

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1275 minEnkel/middels

Kakebunn:

50 gSmør
1 ¾ dlSukker
2 ½ dlHvetemel
3Egg
2 tsBakepulver

Glasur og pynt:

2 ssKakaopulver
6-8 ssVann (varmt)
500 gKokos
 Syltetøy (valgfritt)

Fyll:

Syltetøy (bringebær)
Krenfløte (pisket)

Slik gjør du:

Kakebunn:

1 Sett ovnen på 190 grader
– Smør en firkantet form
(18 – 20 cm)
2 Smelt smøret
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle
– Visp på lav hastighet til alt er godt blandet
– Visp så på høy hastighet i 3 min.
– Rør inn Bakepulveret til slutt
4 Hell røren i formen, og
– Stek i ca 20 min.
5 La kaken stå 5 min. i formen,
– Ha den så over på rist, og
– La den avkjøles helt

Form lamintons:

1 Skjær kaken i 12 firkanter
2 Sikt sammen kakaopulver og melis
– Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og
– Hell glasuren i en lav bolle e.l.
3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l.
4 Bruk en tang eller to gafler, og
– Dypp kakefirkantene i glasuren
– La overflødig glasur renne av, og
– Rull den så i kokos
5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner
6 Del firkantene i 2
– Legg syltetøy på bunnen
– Legg pisket kremfløte over syltetøyet
– Legg på toppen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s