Lamintons er en typisk australsk kake, som er skikkelig god. Hvis du vil kan du dele dem i to og fylle dem med krem og syltetøy

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 75 min | Enkel/middels |
Kakebunn:
50 g | Smør |
1 ¾ dl | Sukker |
2 ½ dl | Hvetemel |
3 | Egg |
2 ts | Bakepulver |
Glasur og pynt:
2 ss | Kakaopulver |
6-8 ss | Vann (varmt) |
500 g | Kokos |
Syltetøy (valgfritt) |
Fyll:
Syltetøy (bringebær) | |
Krenfløte (pisket) |
Slik gjør du:
Kakebunn:
1 Sett ovnen på 190 grader – Smør en firkantet form (18 – 20 cm) |
2 Smelt smøret |
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle – Visp på lav hastighet til alt er godt blandet – Visp så på høy hastighet i 3 min. – Rør inn Bakepulveret til slutt |
4 Hell røren i formen, og – Stek i ca 20 min. |
5 La kaken stå 5 min. i formen, – Ha den så over på rist, og – La den avkjøles helt |
Form lamintons:
1 Skjær kaken i 12 firkanter |
2 Sikt sammen kakaopulver og melis – Rør inn vann til du har en litt rennende glasur, og – Hell glasuren i en lav bolle e.l. |
3 Ha kokosen i en dyptallerken e.l. |
4 Bruk en tang eller to gafler, og – Dypp kakefirkantene i glasuren – La overflødig glasur renne av, og – Rull den så i kokos |
5 Sett firkantene på rist til glasuren stivner |
6 Del firkantene i 2 – Legg syltetøy på bunnen – Legg pisket kremfløte over syltetøyet – Legg på toppen |