Dere som har fulgt meg en stund husker kanskje at vi hadde en skikkelig oversvømmelse i kjelleren i sommerhuset vårt, i fjor vår og at “hele” fjor sommer gikk med til å ordne opp etter oversvømmelsen.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Fies Kanelsnurrer – trykk HER



Om vi ble ferdig? Nei! det ble vi absolutt ikke, fordi vi hadde en skikkelig fugetabbe i kjellerne, som gjorde kort prosess av både arbeidsglede og hender.
… men nå må resten vente til i morgen – for verre kan det vel ikke bli?
Derfor lot vi bare alt være og dro hjem. Vi sa rett og slett: Nok får være nok, – og så får vi heller ta noen helger utover høsten. Har vi gjort det? Nei, det har vi ikke. Men nå er det sommerferie igjen og vi er tilbake på sommerhuset – med pågangsmot og vilje til å komme litt videre. – Så mens min kjære mann, klør seg litt i hodet og lurer på hva han skal gjøre med flisene – har datteren bestemt seg for å male kjellertrappa. Vi har bestemt oss for å fjerne gulvbelegget, male trappoppgangen i lys Skandinavia slik som vi har gjort i kjellergangen, og legge inn den samme blåfargen som vi har på kjøkkenet som en kontrastfarge. Jeg tror det vil bli fint. Nå er den grønn og rosa – så det blir nok litt av en forandring!



I dag jeg baker jeg kanelsnurrer til den store gullmedalje i første etasje, mens vi ser over hvor langt vi kom med kjelleren i fjor sommer, datteren maler og Odd lurer på hva i all verden vi skal gjøre med de flisene som fremdeles er dekt med fugemasse?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 snurrer | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
5 dl | Melk |
1 | Egg |
1 kg | Hvetemel |
150 g | Sukker |
2 ts | Kardemomme |
1 ts | Salt |
150 g | Smør (romtemperert) |
100 g | Smør |
Sukker og kanel | |
Egg til pensling | |
Perlesukker |
Slik gjør du:
1 Ha melken i en bakebolle – Smuldre i gjæra, og – Rør til den er helt oppløst |
2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg – Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
3 Tilsett smøret i terninger, og – Elt deigen i nye 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
4 Dekkes med bakeklede, og – Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter). |

5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm) – Smør den med smør, – Dryss over rikelig med sukker og kanel – Brett deigen i 3: A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten, B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag – Klapp deigen godt ned – Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden) – Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm) – Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden (á ca 3 x 30 cm) |

6 Lag snurren: – Del en strimmel i 2 deler/remser nesten helt opp. NB! La det være igjen 2-3 cm på toppen – Snurr de to «delene»/ «remsene» rundt hverandre, og – Slå en knute med deigen – Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir |

7 Dekkes til med et bakeklede og – Etterhev i ca. 60 min. – Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen |
8 Pensle med egg og strø over perlesukker |

9 Stek ved 175 grader i 20 minutter |
10 Avkjøl på rist |

Les gjerne alle blogginnleggene (så langt) om oversvømmelsen i kjelleren: