«Det lille pianohuset» av Erica James og kirsebærkompott med is

Da jeg var på biblioteket plukket jeg med meg «Det lille pianohuset» skrevet av Erica James. Hvorfor jeg gjorde det er jeg ikke helt sikker på. For boka har jeg, men den ligger på hytta og der har jeg faktisk ikke vært på over ett år, siden den ligger rett over grensen til Sverige. Dessuten har jeg lest boka tidligere, og hadde en følelse av at jeg ikke likte den. Så hvorfor jeg plukket den med meg er uvisst. Planen var selvfølgelig å bare levere den tilbake sammen med de andre bøkene jeg hadde lånt. Men så gikk jeg litt tom for lesestoff, og andre bøker av Erica James har jeg jo likt super godt. Så da begynte jeg å lese likevel. Om jeg angret – Nei, overhodet ikke!

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Kirsebærkompott – trykk HER

James, Erica (2018) «Det lille pianohuset», Bastion og Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Mia som bor i landsbyen Little Pelham, og har en hattebutikk. Hun er gift med en karrierejagene, litt brautende, ufølsom mann. Sammen har de tre voksne barn, som har et anstrengt forhold til faren. Dette betyr at Mia ofte er den som må overbringe nyheter til faren eller gå imellom for å rette på forholdene. Bokas andre hovedperson er Owen Fletcher. Han kjøper det «Lille pianohuset» som også ligger i Little Pelham. Hans beste barndomsminner er knyttet til dette huset.  Når Owen møter Mia faller han pladask for henne …

James, Erica (2018) «Det lille pianohuset», Bastion og Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er en varm og velskrevet roman, som kan sies å handle om familier, forhold, forholdet mellom foreldre og barn, kontrollbehov, vennskap, forandringer og ønsket om forandringer. Selv om Mia og Owen er hovedpersonene i boka, handler boka like mye om landsbyen, om Mias mann og barn og de endringene barna står ovenfor i livene sine. Selv om jeg som leser forstod hva som kom til å hende mellom Owen og Mia, var det ikke denne historien som fikk meg til å lese videre. Det var alle bi -historiene, som du blir ført mer eller mindre rett inn i. Det var interessant å følge alle disse høyst ulike disse karakterene med store og små hemmeligheter, som møter utfordringer av ulike karakter som de takler på sin egen måte. Noe av det jeg likte best med karakterene var at de ikke var enten perfekte eller det motsatte, men at de alle (stort sett) hadde både gode og dårlige sider. Det jeg likte minst i boka var avslutningen – og det var nok den som gjorde at jeg trodde jeg ikke likte boka fra forrige gang jeg leste den. Men dette er ei nydelig bok, som absolutt er leseverdig. Det passer kanskje best å lese den når du har god tid, for jeg hadde i alle fall ikke lyst til å legge den fra meg da jeg først begynte å lese. Terningkast: 5 (+).

Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kirsebærkompott

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 min.Enkel

Ingredienser:

500 gKirsebær (renset)
5 dlVann
150 gSukker
1 tsVaniljesukker
2-3 ssPotetmel

Tips! Jeg bruker å ta ut steiner på kirsebær og fryse noen pakker – når jeg lager kirsebærkompott, tar jeg bare opp en pakke fra fryseren, og legger kirsebærene direkte i kasserollen. Enkelt og greit!

Slik gjør du:

1 Ha kirsebærene i en kasserolle, og
– Tilsett vann
2 Kok opp og
– La det koke i ca 2-3 min.
3 Ta kasserollen vekk fra plata,
– Rør inn sukker og vaniljesukker
– Rør ut potetmelet i litt vann
Med 2 ss blir det en løs kompott
Med 3 ss blir det en fastere grøt
– Hell potetmelblandingen i kompotten,
En tynn stråle,
mens du rører
4 Sett kasserollen tilbake på plata, – Gi det hele et raskt oppkok,
Mens du rører
En boble er egentlig nok
5 Ta kasserollen vekk fra plata, og
– La den stå noen min.
– Ha så kompotten i en serveringsskål
6 Serveres romtemperert (eller kald)
Gjerne sammen med fløtemelk, is eller krem

Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker av Erica James:

James, Erica (2018) «Det lille pianohuset», Bastion og Kirsebærgrøt / -kompott Ingredienser: 500 g Kirsebær (renset) 5 dl Vann 150 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 2-3 ss Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s