I går var mann og datter over til Sverige for å hente hjem Selma.
Hun er en tillitsfull valp, som heldigvis slo seg godt til ro i bilen. og det var bra for det var en lang, lang reise både 0fr en liten valp og to mennesker.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på digestive – trykk HER

Endelig kl 1 på natten, etter uendelig mange mil gjennom de svenske skoger, negative coronatester, tisse- og ladepauser mm kom de hjem. Selma logret og snuste godt på resten av familien, før hun utforsket sitt nye hjem, og slo seg til ro i hundesengen sin (dog med menneskepappen på madrass ved siden av seg).

Jeg feiret begivenheten med å bake smørbrødkjeks. Ja, jeg burde jo selvfølgelig ha bakt ekte hundekjeks, men det får bli siden. Denne gangen ble det menneskekjeks, som minner om Digestive, men de er noe mindre søte. De smaker godt, og passer fint til ost eller til syltetøy eller de kan spises slik de er. Hvis du ønsker søtere kjekser kan du øke sukkermengden til 100 gram isteden for 75 g.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 20 | 1 time | Middels |

Ingredienser:
250 g | Fullkorn hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
75 g | Sukker |
100 g | Smør |
½ – ¾ dl | Melk |
Tips oppbevares i en lufttett boks. Holdbar i ca 1 uke. Deigen kan også fryses.
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en foodprosessor Eller i en bakebolle |
3 Tilsett smøret, og – Kjør raskt sammen Eller bruk fingrene |
4 Tilsett melken og – Arbeid deigen sammen til en fast deig Hvis deigen blir tørr, tilsett mer melk |
5Ha litt mel på et bakebord, og på kjevla – Kjevle ut deigen til ca ½ cm tykkelse, og – Trykk ut rundinger som er ca 6-7 cm i diameter – Legg rundingene på stekbrettet, og – Prikk dem med en gaffel |
6 Stekes i ca 15-20 min Til de er lys gylne |
7 Avkjøles på rist |
