Jeg høster squash, og lager fylte squash til middag

Ofte så har jeg squash i hagen for jeg synes det er så godt. Men det er ikke ofte at det blir noen avling. Men i år satte jeg squashen i drivhuset istedenfor i blomsterbedet. Og gjett om den er blitt stor?

For å hoppe rett til oppskriften på fylt squash – trykk HER

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Så i går høstet jeg de aller største squashene. Selvfølgelig så glemte jeg å veie dem – men store var de! De aller beste er at det kommer enda flere squash etter hvert, og jeg gleder med skikkelig til å lage squashretter utover sensommeren.

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I dag blir det fylt squash. Squashen er hult ut, og fylt med en enkel kjøttsaus, toppet med litt ost og gratinert i ovnen. Enkelt og godt. Jeg serverer den med kokt ris og en grønnsalat. er en skikkelig god middagsrett. Hvis du kjøper squashen i butikken trenger du nok en halv squash pr person. Men når den skikkelig stor slik som mine, delte jeg den i først i 2 på langs så i 3 på tvers (altså 6 biter).

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

2Squash (eller en stor)
1Løk (hakket)
2 feddHvitløk (hakket)
1 ssOlje (soya)
400 gKjøttdeig
1 boksTomater (hermetiske)
1Buljongterning (okse)
¼ tssukker
 Salt, pepper, basilikum
50 – 75 gOst (hvit, skivet eller revet)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 225 grader og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Skjær squashen i 2 på langs –
Ta vekk innmaten (midten)
Bruk gjerne en skje
– Legg squashene på en stekeplate
3 Stek squashen i 5-7 min.
alt etter hvor stor den er
4 Skrell og hakk løk og hvitløk
5 Ha oljen i en stekepanne, og
– Varm den opp på middels varme
– Ha i løk og hvitløk, og strø over litt salt
– La den surre til den er blitt myk og blank
6 Ha i kjøttdeigen,
– Mos den og
– La den bli gjennomstekt
7 Hakk innmaten av squashen
– Tilsett den til kjøttdeigen, og
– La det surre i ca 3-4 min
– Tilsett tomatene, sukker, buljong, salt og pepper
– La det surre i 5 min.
8 Hakk basilikumbladene
– Ha dem i kjøttsausen
– Smakt til med salt og pepper
9 Skjær eller rasp osten
10 Fordel kjøttsaus i de hule squashene – Strø ost over
11 Sett squashen tilbake i ovnen, og
– La den steke til osten er smeltet
12 Serveres med kokt ris, grønnsalat og/eller godt brød
– Den resterende kjøttsausen kan også serveres vedsiden av

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s