Churros er bare såå godt. Vanligvis drysser jeg dem med sukker, men i dag blir det med sjokoladesaus å dyppe i.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | Enkel |
Ingredienser:
75 g | Smør |
2 ss | Sukker |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ½ dl | Vann |
2 ½ dl | Hvetemel |
3 | Egg |
Sjokoladesaus:
100 g | Kokesjokolade |
1 ½ dl | Kremfløte |
Slik gjør du:
1 Lag sjokoladesausen: – Kok opp kremfløten – Brekk sjokoladen i så biter – Ha sjokoladen i den varme fløten, og – La den ligge i ca 1 min – Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og jevnt fordelt |
2 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør – Tilsett hvetemelet, og – Rør til deigen former seg til en ball |
3 Rør inn eggene – Ett om gangen – Til en jevn og myk deig |
5 Ha deigen over i en sprøytepose – Gjerne med en stjerneformet tipp |
6 Varm olje (180 grader) |
7 Stek churrosene i oljen: – Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) – Når de er gylne ta dem opp av oljen, (bruk en klype eller en frityrsleiv – Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger |
8 Servers nystekte, med sjokoladesaus til å dyppe i |
