Dagens dessert – Churros med sjokoladesaus

Churros er bare såå godt. Vanligvis drysser jeg dem med sukker, men i dag blir det med sjokoladesaus å dyppe i.

Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 Enkel

Ingredienser:

75 gSmør
2 ssSukker
1 tsVaniljesukker
2 ½ dlVann
2 ½ dlHvetemel
3Egg

Sjokoladesaus:

100 gKokesjokolade
1 ½ dlKremfløte

Slik gjør du:

1 Lag sjokoladesausen:
– Kok opp kremfløten
– Brekk sjokoladen i så biter
– Ha sjokoladen i den varme fløten, og
– La den ligge i ca 1 min
– Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og jevnt fordelt
2 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør
– Tilsett hvetemelet, og
– Rør til deigen former seg til en ball
3 Rør inn eggene
– Ett om gangen
– Til en jevn og myk deig
5 Ha deigen over i en sprøytepose
– Gjerne med en stjerneformet tipp
6 Varm olje
(180 grader)
7 Stek churrosene i oljen:
– Sprøyt deigen rett i oljen
Hver churros skal være ca. 10 cm lang
(klipp dem med saks)
– Når de er gylne ta dem opp av oljen,
(bruk en klype eller en frityrsleiv
– Legg de på tørkepapir
Du må steke i flere omganger
8 Servers nystekte, med sjokoladesaus til å dyppe i

Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s