Julia Quinns «The duke & I» med Grove muffins

For en liten stund siden så jeg Bridgerton sesong 1 på Netflix, og ble helt hekta. Da jeg fant ut at serien var basert på bøkene til Julia Quinn, bestilte jeg de første boka i serien: «The duke & I» , umiddelbart. Det tok litt tid før den kom – for det var noen som hadde vært raskere enn meg.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Grove muffins, TRYKK HER!

Quinn, Julia (2020) The duke and I, Piatkus OG Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi Daphne Bridgerton og Bridgerton familien. Det er «Sesong» i London. Hvor de unge piker blir presentert for hoffet, det er selskaper, ball og mye selskapelighet. Hensikten er at de unge piker skal finne passende ektefeller. – En vellykket sesong er når noen gjør et godt parti. Daphne er hyggelig, og venn med de fleste unge menn av god familie. Det er problemet, hun er og blir oppfattet som både hyggelig og snill, mer en venn  heller enn en potensiell ektefelle. For Daphne som har gledet seg til sesongen, er det både sårt og egentlig litt greit på samme tid. Hadde det bare ikke vært for at moren, er så opptatt av å introdusere henne for stadig nye menn som egentlig ikke er interessert i henne som potensiell ektefelle. Simon Basset, har nettopp returnert fra utlandet og  er, uten tvil, den mest ettertraktet ungkaren i London:

Can there be any greater challenge to London’s Ambitious Mamas than an unmarried duke?

Han er skikkelig lei av at alle mødre prøver å presse døtrene sine på han. For han har bestemt seg, han skal ikke gifte seg – aldri!

Quinn, Julia (2020) The duke and I, Piatkus OG Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Jeg bestilte boka på biblioteket, og leste den fordi jeg elsket serien på Netflix (til tross for kritikken den har fått). Om jeg ble skuffet? Nei, absolutt ikke. Quinn skriver godt, med gode personkarakteristikker og situasjonsbeskrivelser. Jeg like spesielt godt begynnelsen av boka med introduksjonen av Bridgerton familien, Lady Whistledown sine små notiser, Familien Featherington samt Daphne og Simon sin allianse, samt utviklingen av den. Jeg synes derimot at Simons grunner for ikke å ville gifte seg og få barn, var litt vel søkte og hevngjerrige, men forstår at den var nødvending for at boka skulle fungere. Boka inneholder verdier, holdninger og adferd som ikke er akseptable i dagens samfunn.  Vi må likevel huske at dette er en «historisk» roman, som forsøker å fange 1800- tallets London sosietet, deres normer og regler, og at vi ikke kan lese den med dagens normer og moral som standard. Jeg som leser, synes forfatteren klarer å fange det historiske ganske bra. Jeg ender opp med å gi denne boka et godt terningkast:5.

Grove muffins

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlHvetemel
2 dlSammalt hvete (grov)
1 dlHavregryn (lettkokte)
1 tsSalt
2 tsBakepulver
1 ½ dlMelk
½ dlRømme
1Egg
1Rødløk (Hakket)
2Tomater (i terninger)
75 gOst (revet)
50 gSkinke (i biter)

 

Tips! Du kan putte hva du vil i disse muffinsene. Bytt gjerne ut rødløken med purre. Skinken med spekepølse.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Ha papirformer i muffinsbrettet, eller
Sett papirformene rett på et stekbrettet
2 Hakk løken, og
– Stek den gjerne myk og blank
eller bruk purreløk
– Skjær tomat og skinke i biter
– Rasp osten
3 Bland sammen mel, gryn, salt og bakepulver
– Rør inn melk, rømme og salt
– Rør så inn løk, tomat ost, og skinke
4 Fordel fyllet i de 12 papirformene
5 Stekes i ca. 20 min. (midt i ovnen – 200 grader)
6 Nytes med en gang

Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Quinn, Julia
 • Tittel: «The duke & I»
 • Serie: Bridgerton #1
 • Sjanger: historisk romantikk, fiksjon, chick.litt
 • Sider: 339
 • Forlag: Piatkus
 • Først utgitt: 2000 (Avon books)
 • Utgitt: 2020
 • Tilegnet: Trondheim Folkebibliotek

 Flere bøker i serien:

 • Quinn, Julia (2020) «The duke and I», Piatkus
 • Quinn, Julia (2020) «The viscount who loved me» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «An offer from a gentleman» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «Romancing Mr. Bridgerton» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «To Sir Phillip with love» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «When he was wicked» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «It’s in his kiss» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «On the way to the wedding» Piatkus
 • Quinn, Julia (2021) «The Bridgertons: Happily ever after» Piatkus

Quinn, Julia (2020) The duke and I, Piatkus OG Grove muffins med tomat, rødløk og ost Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s