«Aunts aren’t gentlemen» av PG Wodehouse med Appelsinkake som snacks

P.G. Woodhouse sine bøker og da spesielt de med Wooster og Jeeves, er bøker jeg lese med jevne mellomrom. Spesielt når jeg blir lei og kjei alle andre bøker, og ingenting frister, da er det noen forfattere jeg bruker å finne meg en bok blant. Denne gangen leser jeg om igjen Woodehouses «Aunts aren’t gentlemen». Selv om jeg har lest boka (flere ganger) før er den fremdeles utrolig humoristisk, og jeg ler like godt hver eneste gang, og det er ikke måte på det Wooster klarer å rote seg borti. Det er litt trygt og godt å ha slike bøker å vende seg til, når man har fått litt nok.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på enkel appelsinkake, TRYKK HER!

Wodehouse, PG (2008) «Aunts aren’t gentlemen», Arrow Books OG Appelsinkake med yoghurt (enkel) Ingredienser: 3 Egg 300 g Yoghurt 1 dl Olje (nøytral) 1 Appelsin (skall og saft ca 1 dl) 100 g Sukker 200 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker ½ ts Salt Topping: Melis (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka oppsøker Wooster en lege fordi han har røde prikker på brystet. Legen mener Woosters hektiske lv har skylden og foreslår at han drar på  landet for å slappe av. Wooster drar til Maiden Eggesford som er en stille og rolig landsby i Somerset, for å nyte fred og ro. Eller vent nå litt! Det blir heller ikke denne gangen noe avslapning for Wooster eller de som befinner seg i hans nærhet. Noe av de som møter han er en kjærlig katt, tante Dahlia og tante Agatha, en tidligere «kjæreste», hennes nye beundrer …

Wodehouse, PG (2008) «Aunts aren’t gentlemen», Arrow Books OG Appelsinkake med yoghurt (enkel) Ingredienser: 3 Egg 300 g Yoghurt 1 dl Olje (nøytral) 1 Appelsin (skall og saft ca 1 dl) 100 g Sukker 200 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker ½ ts Salt Topping: Melis (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er den aller siste boka som Wodehouse, skrev, og da selvfølgelig også den siste boka om Jeeves og Wooster. Denne er kanskje ikke blant de beste av bøkene hans, men det er en av de jeg liker aller best. Kanskje det er fordi jeg er forutinntatt, eller fordi det er den siste, og at han var faktisk i en alder av 99 år da han skrev den. Som leser bare vet jeg at alt som kan gå galt og litt til, faktisk går galt. Jeg bare vet at det må bli krøll av alt det Wooster foretar seg, og det er ikke lenge mellom hver gang jeg må dra på smilebåndet eller ler høyt når jeg leser denne boka. Uten tvil, terningkast: 5.

Appelsinkake med yoghurt (enkel) Ingredienser: 3 Egg 300 g Yoghurt 1 dl Olje (nøytral) 1 Appelsin (skall og saft ca 1 dl) 100 g Sukker 200 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker ½ ts Salt Topping: Melis (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Enkel appelsinkake

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1 kake 1 time enkel

Appelsinkake med yoghurt (enkel) Ingredienser: 3 Egg 300 g Yoghurt 1 dl Olje (nøytral) 1 Appelsin (skall og saft ca 1 dl) 100 g Sukker 200 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker ½ ts Salt Topping: Melis (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

3Egg
300 gYoghurt
1 dlOlje (nøytral)
1Appelsin (skall og saft ca 1 dl)
100 gSukker
200 gHvetemel
2 ½ tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
½ tsSalt


Topping:

 Melis (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør en brødform
1 Bland sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt
2 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
– Rør det inn i eggeblandingen
– Rør til en klumpfri røre
– Ha røren i brødformen
3 Stekes midt i ovnen i ca 50 min.
4 Avkjøles på rist
5 Bland sammen melis og noen dråper vann,
– Fordel utover toppen

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Wodehouse, PG
  • Tittel: «Aunts aren’t gentlemen»
  • Norsk tittel: «Tanter er ikke gentlemen»
  • Sjanger: Humor, historisk fiksjon, Britisk litteratur
  • Sider: 184
  • Forlag: Arrow Books
  • Utgitt: 2008
  • Først utgitt: 1974 (Barrie & Jenkins Ltd)
  • Tilegnet: Egen bokhylle

Wodehouse, PG (2008) «Aunts aren’t gentlemen», Arrow Books OG Appelsinkake med yoghurt (enkel) Ingredienser: 3 Egg 300 g Yoghurt 1 dl Olje (nøytral) 1 Appelsin (skall og saft ca 1 dl) 100 g Sukker 200 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker ½ ts Salt Topping: Melis (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s