Snekkerrommet, svigerfars høvelbenk og Blomkålsuppe til lunsj

Nå har vi også fått rettet opp snekkerrommet, aller innerst i kjelleren. Her var det litt av et opprydningsarbeid, med mang en tur opp og ned for å få ut alt verktøyet, all veden, og alt det andre i som befant seg der, og som har flytt i vann. Det gjorde vi heldigvis i fjor sommer – I år har vi malt, fislagt og berget høvelbenken til svigerfar Daniel. Den benken laget han faktisk selv på 50-tallet. For oss har vel benken mest verdi fordi det er han som laget den og brukte den flittig. Så det er veldig hyggelig å ha den. Det var derfor spennende om vi klarte å berge den!

For å hoppe rett til oppskriften på Blomkålsuppe, TRYKK HER

Svigerfar Daniels høvelbenk Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- Snekkerrommet og det er klart for maling, nytt gulv, nye vegger mm
Høvelbenken til svigerfar – reddet fra oversvømmelsen men klarer vi å begre den?

Det var litt av en jobb å få rommet i orden men nå begynner det virkelig å ta form. Taket er malt i hvit, veggene er malt i hvit og lys Skandinavia, mens gulvene har fått mørke fliser med mørke fuger (uten en enste fugetabbe):

Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- Snekkerrommet - har fått nye fliser på gulvet og vegger i lys Skandinavia og hvit
Ser du hvilken vegg som er i hvit og hvilken som er i lys Skandinavia ?

Det tar alltid 5 ganger så lang tid som jeg beregner når det gjelder maling og flislegging. Men nå er det gjort – og denne gangen har vi lært. så fugene ble vasket nesten med en gang de ble lagt- OG fint ble det! . Selv om min kjære mann er helt utslitt, koser han seg med å flytte inn på snekkerrommet. Rommet er virkelig ikke til å kjenne igjen, med ny vedbinge, nye reoler og verktøy mm begynner å finne veien tilbake:

Det viktigste av alt var likevel at vi klarte å berge høvelbenken til svigerfar. Den er nå blitt pusset og satt opp på helt nye bein. Nå er det bare litt olje som mangler så er den også operativ. – Ikke verst!

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe Ingredienser 1 Blomkålhode 2 Buljongterninger, Eller bruk fond 1 ½ ss Hvetemel 1 dl Fløte 1 dl Melk Salt, Pepper
Blomkålsuppe og Snurrer med ost, persille, purre og paprika på sommerhuset vårt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   20-30 min. Enkel

Blomkålsuppe 1 Blomkålhode 2 Buljongterninger, Eller bruk fond 1 ½ ss Hvetemel 1 dl Fløte 1 dl Melk Salt, Pepper
Blomkålsuppe med bacon – laget i Spania 2019

Ingredienser:

1 Blomkålhode
2 Buljongterninger, Eller bruk fond
1 ½ ss Hvetemel
1 dl Fløte
1 dl Melk
  Salt, Pepper

Slik gjør du:

1 Rens blomkålen, og
– Skjær den i buketter
2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og
– Fyll  opp med vann så de dekker blomkålen,
– Tilsett buljongen
– Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre
3 Ta blomkålen ut av vannet
NB! Ta vare på vannet!
Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet  
– Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye,
– Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite
4 Gi blomkålvannet et oppkok,
– Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og
– Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører
– Gi det et oppkok mens du rører,
– Senk varmen på plata, og
– La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til)
5 Smak til med salt, pepper, fløte
– Tilsett blomkålbukettene, og
– Gi alt et oppkok
6 Serveres varm, og
– Gjerne med brød og smør eller
Snurrer med ost, persille, purre og paprika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s