Nå har vi også fått rettet opp snekkerrommet, aller innerst i kjelleren. Her var det litt av et opprydningsarbeid, med mang en tur opp og ned for å få ut alt verktøyet, all veden, og alt det andre i som befant seg der, og som har flytt i vann. Det gjorde vi heldigvis i fjor sommer – I år har vi malt, fislagt og berget høvelbenken til svigerfar Daniel. Den benken laget han faktisk selv på 50-tallet. For oss har vel benken mest verdi fordi det er han som laget den og brukte den flittig. Så det er veldig hyggelig å ha den. Det var derfor spennende om vi klarte å berge den!
For å hoppe rett til oppskriften på Blomkålsuppe, TRYKK HER

Det var litt av en jobb å få rommet i orden men nå begynner det virkelig å ta form. Taket er malt i hvit, veggene er malt i hvit og lys Skandinavia, mens gulvene har fått mørke fliser med mørke fuger (uten en enste fugetabbe):

Det tar alltid 5 ganger så lang tid som jeg beregner når det gjelder maling og flislegging. Men nå er det gjort – og denne gangen har vi lært. så fugene ble vasket nesten med en gang de ble lagt- OG fint ble det! . Selv om min kjære mann er helt utslitt, koser han seg med å flytte inn på snekkerrommet. Rommet er virkelig ikke til å kjenne igjen, med ny vedbinge, nye reoler og verktøy mm begynner å finne veien tilbake:
Det viktigste av alt var likevel at vi klarte å berge høvelbenken til svigerfar. Den er nå blitt pusset og satt opp på helt nye bein. Nå er det bare litt olje som mangler så er den også operativ. – Ikke verst!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min. | Enkel |

Ingredienser:
1 | Blomkålhode |
2 | Buljongterninger, Eller bruk fond |
1 ½ ss | Hvetemel |
1 dl | Fløte |
1 dl | Melk |
Salt, Pepper |
Slik gjør du:
1 Rens blomkålen, og – Skjær den i buketter |
2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og – Fyll opp med vann så de dekker blomkålen, – Tilsett buljongen – Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre |
3 Ta blomkålen ut av vannet NB! Ta vare på vannet! Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet – Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye, – Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite |
4 Gi blomkålvannet et oppkok, – Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og – Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører – Gi det et oppkok mens du rører, – Senk varmen på plata, og – La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til) |
5 Smak til med salt, pepper, fløte – Tilsett blomkålbukettene, og – Gi alt et oppkok |
6 Serveres varm, og – Gjerne med brød og smør eller Snurrer med ost, persille, purre og paprika |
