Det føles skikkelig godt å plukke inn frukt og bær fra hagen. Ja, det føles nesten litt som en har gjort en god gjerning, i tillegg til at en faktisk kan lage masse godt! Jeg synes at kirsebær er en av de artigste bærene å plukke. Både fordi bærene er så store at det går ganske fort, og ikke minst fordi kirsebær er skikkelig godt. Om jeg plukker alt? – Nei, noe får alltid stå igjen til fuglene. Hvor mye avhenger helt av hva vi rekker og hva vi orker å plukke. Men så langt har vi plukket 12 kg kirsebær i år. Enda så er det tre ganger så mye igjen på det ene kirsebærtreet vi har. jeg har invitert noen venner til å komme å plukke, og det som da blir igjen, får fuglene spise.
For å hoppe rett til oppskriften på kirsebærpai – trykk HER


I min hage er det et tre med sure kirsebær, og en av de tingene jeg bruker å lage er kirsebærpai. Oppskriften nedenfor gir en stor kirsebærpai (25 cm), som smaker så godt sammen med iskrem, vaniljesaus og/eller pisket krem.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 | 90 min | Middels |
Ingredienser:
Pai skall:
| 300 g | Hvetemel (5 dl) |
| 180 g | Margarin |
| 3-4 ss | Vann (iskaldt) |
Kirsebærfyll:
| 200 g | Sukker |
| 3 ss | Hvetemel (30 g) |
| ¼ ss | Kanel |
| ¼ ss | Mandelessens (valgfritt) |
| 1 ss | Margarin |
| 500 g | Kirsebær |

Slik gjør du:
| Paiskall: |
| Sett stekeovnen på 175°C |
| Ha alle ingrediensen i foodprosessoren |
| Kjør det raskt sammen |
| Legg det i plast og la hvile i kjøleskap minst 20 min |
| Kjevle ut deigen, og ha den i paiformen – Skjær av kanten fint – Stikk deigen med en gaffel (for å hindre at deigen synker) – Forstek bunnen i 15 minutter (den er fortsatt lys og litt rå i midten) |
| Fyll: |
| Sett stekeovnen på 220°C |
| Ha alle ingrediensene (unntatt mandelessensen) i en kasserolle, og kok i ca. 7 minutter |
| Ta av varmen og rør inn mandelessensen |
| Helles i paiskall og stekes i 30-35 minutter |
| Serveres lunken eller kaldt med is eller krem! |
For flere oppskrifter på kirsebærpai – trykk på linken ved siden av eller under bildet:



