Dagens dessert blir Kirsebærpai med kirsebær fra hagen

Det føles skikkelig godt å plukke inn frukt og bær fra hagen. Ja, det føles nesten litt som en har gjort en god gjerning, i tillegg til at en faktisk kan lage masse godt! Jeg synes at kirsebær er en av de artigste bærene å plukke. Både fordi bærene er så store at det går ganske fort, og ikke minst fordi kirsebær er skikkelig godt. Om jeg plukker alt? – Nei, noe får alltid stå igjen til fuglene. Hvor mye avhenger helt av hva vi rekker og hva vi orker å plukke. Men så langt har vi plukket 12 kg kirsebær i år. Enda så er det tre ganger så mye igjen på det ene kirsebærtreet vi har. jeg har invitert noen venner til å komme å plukke, og det som da blir igjen, får fuglene spise.

For å hoppe rett til oppskriften på kirsebærpai – trykk HER

Kirsebærsaft på bær fra hagen Ingredienser: 2 l Kirsebær 4 dl Vann 250- 500 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (Vagfritt)

Kirsebær - moreller - Cherries - cherry Trondheim Norway https://heidisboble.no/ @heidisboble

I min hage er det et tre med sure kirsebær, og en av de tingene jeg bruker å lage er kirsebærpai. Oppskriften nedenfor gir en stor kirsebærpai (25 cm), som smaker så godt sammen med iskrem, vaniljesaus og/eller pisket krem.

Kirsebærpai Ingredienser: Pai skall: 300 g Hvetemel (5 dl) 180 g Margarin 3-4 ss Vann (iskaldt) Kirsebærfyll: 200 g Sukker 3 ss Hvetemel (30 g) ¼ ss Kanel ¼ ss Mandelessens (valgfritt) 1 ss Margarin 500 g Kirsebær https://heidisboble.no/ @heidisboble
ondheim

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6-8 90 min Middels

Ingredienser:

Pai skall:

300 g Hvetemel (5 dl)
180 g Margarin
3-4 ss Vann (iskaldt)

Kirsebærfyll:

200 g Sukker
3 ss Hvetemel (30 g)
¼ ss Kanel
¼ ss Mandelessens (valgfritt)
1 ss Margarin
500 g Kirsebær

Kirsebærpai i paiform - cherry pie
Nydelig kirsebærpai

Slik gjør du:

Paiskall:
Sett stekeovnen på 175°C
Ha alle ingrediensen i foodprosessoren
Kjør det raskt sammen
Legg det i plast og la hvile i kjøleskap minst 20 min
Kjevle ut deigen, og ha den i paiformen
– Skjær av kanten fint  
– Stikk deigen med en gaffel (for å hindre at deigen synker)  
– Forstek bunnen i 15 minutter (den er fortsatt lys og litt rå i midten)
Fyll:
Sett stekeovnen på 220°C
Ha alle ingrediensene (unntatt mandelessensen) i en kasserolle, og
kok i ca. 7 minutter
Ta av varmen og rør inn mandelessensen
Helles i paiskall og stekes i 30-35 minutter
Serveres lunken eller kaldt med is eller krem!

For flere oppskrifter på kirsebærpai – trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Kirsebærpai Ingredienser: Pai skall: 300 g Hvetemel (5 dl) 180 g Margarin 3-4 ss Vann (iskaldt) Kirsebærfyll: 200 g Sukker 3 ss Hvetemel (30 g) ¼ ss Kanel ¼ ss Mandelessens (valgfritt) 1 ss Margarin 500 g Kirsebær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s