Denne Squash- cannelonien består av ostefylte ruller av squash, toppet med tomatsaus, og ost. Skikkelig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
Ca 600 g | Squash (ca 24 i skiver) |
2 ts | Olje (oliven) |
½ ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
200 g | Kremost (naturell) |
1 | Egg |
3 ss | Parmesan (raspet) |
½ | Mozzarella (i biter) |
1 ss | Bladpersille (tørket) |
1 ss | Gressløk (tørket) |
¼ ss | Oregano (tørket) |
2 ss | Basilikum (fersk, hakket) |
Tomatsaus:
2 ss | Oliven olje |
½ | Løk (hakket) |
1 | Gulrot (hakket) |
1 stilk | Stangselleri (hakket) |
1 fedd | Hvitløk (hakket) |
¼ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
1 bx | Hermetiske tomater |
1 dl | Hvitvin (eller vann og buljongterning) |
½ ts | Sukker |
Bladpersille (hakket) | |
Salt og Pepper |

Slik gjør du:
1 Lag tomatsausen: – Skrell hvitløk, gulrot og løk – Finhakk hvitløk, gulrot, løk og stangselleri – Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og – Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt – La løken surre på middels varme i ca. 3-5 min. til den er blank og myk – Tilsett resten av grønnsakene, og – Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk – Tilsett hvitløk og chili, og – La det surre ca 1 min. -Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, vin, sukker, pepper – Nå er sausen bløt, men den skal koke forsiktig inn Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig – La sausen småkoke til den er fyldig Minst 20 min (gjerne en time) – Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig Smaken skal være mild men fyldig |
2 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på to stekebrett |
3 Skjær squashen i ca. 24 striper på langs (snu når du kommer til kjerne husene) Ca ½ cm tykk – Ha squashen i en bolle – Tilsett olje, salt og pepper – Rør rundt, Så oljen blir godt fordelt |
4 Legg squashskivene på stekeplatene, og – La dem steke i ca 5 min. Til de er blitt myke |
5 Bland sammen urter, ost, og egg |
6 Finn frem en ildfastfrom, og – Ha ca 5-6 ss tomatsaus i bunnen av forma – Fordel den jevnt utover |
7 Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en squash -skive – Rull sammen – Legg rullen på toppen av tomatsausen Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en ny squash-skive – Rull sammen – Legg rullen på toppen av tomatsausen – Gjenta til du har brukt opp alle squash-skivene |


8 Fordel tomatsaus over rullene |

8 Rasp parmesanen, del mozzarellen i biter, – Bland sammen parmesan, mozzarella og resten av ost-og urteblandingen |
9 Fordel blandingen over rullene |

10 Stekes i ca 20 min til det bobler, og toppen er gylden |

11 La det stå noen minutter før du serverer |
