Kjøttfrimandag med Squash- canneloni fylt med urter og ost

 

Denne Squash- cannelonien består av ostefylte ruller av squash, toppet med tomatsaus, og ost. Skikkelig godt.

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 60 min.Middels

Ingredienser:

Ca 600 gSquash (ca 24 i skiver)
2 tsOlje (oliven)
½ tsSalt
¼ tsPepper
200 gKremost (naturell)
1Egg
3 ssParmesan (raspet)
½Mozzarella (i biter)
1 ssBladpersille (tørket)
1 ssGressløk (tørket)
¼ ssOregano (tørket)
2 ssBasilikum (fersk, hakket)

Tomatsaus:

2 ssOliven olje
½Løk (hakket)
1Gulrot (hakket)
1 stilkStangselleri (hakket)
1 feddHvitløk (hakket)
¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper)
1 bxHermetiske tomater
1 dlHvitvin (eller vann og buljongterning)
½ tsSukker
 Bladpersille (hakket)
 Salt og Pepper

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag tomatsausen:
– Skrell hvitløk, gulrot og løk
– Finhakk hvitløk, gulrot, løk og stangselleri
– Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og
– Tilsett løken, og strø ei klype (hav)salt
– La løken surre på middels varme  i ca. 3-5 min.  til den er blank og myk
– Tilsett resten av grønnsakene, og
– Surr videre på over svak/middels varme i noen minutter eller til blandingen blir myk
– Tilsett hvitløk og chili, og
– La det surre ca 1 min.
-Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, vin, sukker, pepper
– Nå er sausen bløt, men den skal koke forsiktig inn
Sausen skal ikke være for flytende når den er ferdig – La sausen småkoke til den er fyldig
Minst 20 min (gjerne en time)
– Smak til sausen med mer sukker, pepper og salt (hvitløk, chili) hvis nødvendig
Smaken skal være mild men fyldig
2 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på to stekebrett
3 Skjær squashen i ca. 24 striper  på langs
(snu når du kommer til kjerne husene)
Ca ½ cm tykk
– Ha squashen i en bolle
– Tilsett olje, salt og pepper
– Rør rundt,
Så oljen blir godt fordelt
4 Legg squashskivene på stekeplatene, og –
La dem steke i ca 5 min.
Til de er blitt myke
5 Bland sammen urter, ost, og egg
6 Finn frem en ildfastfrom, og
– Ha ca 5-6 ss tomatsaus i bunnen av forma
– Fordel den jevnt utover
7 Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en squash -skive
– Rull sammen
– Legg rullen på toppen av tomatsausen
Legg ca 1 ts av ost-og urteblandingen på en ny squash-skive
– Rull sammen
– Legg rullen på toppen av tomatsausen
– Gjenta til du har brukt opp alle squash-skivene

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

8 Fordel tomatsaus over rullene

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
8 Rasp parmesanen, del mozzarellen i biter,
– Bland sammen parmesan, mozzarella og resten av ost-og urteblandingen
9 Fordel blandingen over rullene

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

10 Stekes i ca 20 min til det bobler, og toppen er gylden

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

11 La det stå noen minutter før du serverer

Squash- canneloni Ingredienser Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper 200 g Kremost (naturell) 1 Egg 3 ss Parmesan (raspet) ½ Mozzarella (i biter) 1 ss Bladpersille (tørket) 1 ss Gressløk (tørket) ¼ ss Oregano (tørket) 2 ss Basilikum (fersk, hakket) Tomatsaus: 2 ss Oliven olje ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk (hakket) ¼ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 1 bx Hermetiske tomater 1 dl Hvitvin (eller vann og buljongterning) ½ ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s