Vi feirer Spanias nasjonaldag med Paella de pescado

I dag 12 oktober er det Spanias nasjonaldag, “Día de la Hispanidad”. Dagen blir feiret til minne om Christoffer Columbus som oppdaget Amerika i 1492. Siden jeg savner Spania, og skal endelig reise nedover den 16, passer det bra å feire dagen og lade opp til Spaniabesøk med Paella. I dag blir det med fisk eller Paella de pescado som det heter på spansk. Paellaen med fisk er ganske enkel å lage, og den er stappfull av gode smaker.

Paella – Paella de pescado Ingredienser: 600 g Ris 2 Tomater 1 Løk (hakket) 1 Paprika (grønn) 300 g Hvit fisk (uten ben) ½ pk Paella krydder (salt og safran) 6 ss Oliven olje 2 l Fiskekraft Salt ¼- ½ ts Safran Kraft: 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Pynt (valgfritt): Scampi / reker Blåskjell https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
630 min + 65 min.Enkel

Ingredienser:

600 gRis (paellaris eller annen rundkornet ris)
2Tomater
1Løk (hakket)
1Paprika (grønn)
300 gHvit fisk (uten ben)
6 ssOliven olje
2 lFiskekraft
 Salt
¼- ½ tsSafran

Kraft:

2 ½ lVann (kaldt)
1 kgFisk (ben, skinn, hode mm)
1Løk
1Potet
1Laubærblad
3 feddHvitløk
½Chili (valgfritt)
 Salt
¼- ½ tsSafran

Pynt (valgfritt):

Scampi / reker
Blåskjell

Paella – Paella de pescado Ingredienser: 600 g Ris 2 Tomater 1 Løk (hakket) 1 Paprika (grønn) 300 g Hvit fisk (uten ben) ½ pk Paella krydder (salt og safran) 6 ss Oliven olje 2 l Fiskekraft Salt ¼- ½ ts Safran Kraft: 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Pynt (valgfritt): Scampi / reker Blåskjell https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag fiskekraften:
– Skyll og rens fiskebeinene i kaldt, rennende vann.
– Del fiskebeina grovt og
– Del hodet i to
Fjern eventuelt gjeller og blodrand
– Ha det i en kasserolle
– Skjær løken og poteten i grove biter
– Legg det i kasserollen sammen med fisken,
– Ha i hvitløken og paellakrydderet
– Fyll på med kaldt vann
– Kok sakte opp,
– Skum av skummet som samler seg i overflaten
– La det trekke
rett under kokepunktet i 45 -60 min.
– Siles
2 Lag paellaen:
– Skjær tomaten i små biter
– Hakk løken
– Hall paprikaen
– Ha 4 ss olje i en paellapanne eller stor stekepanne
– Ha i løken og strø over litt salt
– La den surre til den er blitt blank og myk
. Tilsett tomat og paprika
– Press i hvitøken
– La det surre litt til
– Tilsett fisken, safran og litt salt
– Tilsett fiskekraften litt etter litt
– Når kraften koker, tilsett risen
– Kok på høy varme til all væsken er absorbert
Det tar ca. 15-20 minutter

3 Pynt med scampi og/eller blåskjell
– Serveres varm

Paella – Paella de pescado Ingredienser: 600 g Ris 2 Tomater 1 Løk (hakket) 1 Paprika (grønn) 300 g Hvit fisk (uten ben) ½ pk Paella krydder (salt og safran) 6 ss Oliven olje 2 l Fiskekraft Salt ¼- ½ ts Safran Kraft: 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Pynt (valgfritt): Scampi / reker Blåskjell https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s