Marengskake med sjokoladekrem, peanøtter og saltkaramell til nøttens dag

I dag er det nøttens dag og jeg markerer den ved ved å legge ut oppskriften på denne utrolig god kake. Den består av tre lag med marengs- og peanøttbunn. I mellom bunnene er det en sjokoladekrem, og kaka er toppet med en saltkaramell med peanøtter – kan det egentlig bli så mye bedre på nøttens dag?

Marengkake med sjokolade, peanøtter og salt karamell Ingredienser: 6 Eggehviter 4 dråper Sitron 2 dl Sukker 1½ ss Maisenna 1½ ss Vaniljesukker 100 g Mandeler 100 g Peanøtter

Ingredienser:

6 Eggehviter
4 dråper Sitron
2 dl Sukker
1½ ss Maisenna
1½ ss Vaniljesukker
100 gMandler
100 gPeanøtter

Fyll – Sjokoladekrem

1 dl Melk
1 pl Kokesjokolade
3 dl Fløte

Topping – Saltkaramell med peanøtter

150 g Sukker
40 g Vann
2 dl Kremfløte
1 ts Vaniljesukker
  Salt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader, og
– Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir
2 Mal mandler og peanøtter
3 Pisk eggehviter, sukker og sitrondråper
til stiv marengs
4 Bland maisenna og vaniljesukker, og
– Vend det inn i marengsen
– Sammen med mandler og peanøtter
5 Fordel blandingen i langpannen
6 Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter
7 Avkjøles
8 Lag sjokoladekremen:
– Smelt sjokoladen i melk
– Avkjøl helt
(la det gjerne stå kaldt natten over)
– Tilsett fløten
– Pisk opp

Lag saltkaramellen med peanøtter:

1 Ha sukker og vann i en kasserolle, og
– Bland det sammen
2 Kok opp på middels varme,
– Rør hele tiden til alt sukkeret er oppløst
– Slutt å røre, men
– Fortsett å koke
til den har fått en nokså mørk karamellfarge
(Jo mørkere i farge jo bitrere karamell)
3 kok opp kremfløten, og
– Tilsett den til karamellen i to omganger
– Rør godt mellom hver gang
(NB! Det bobler ganske mye)
4 Når du har en jevn saus,
lar du den koke noen min.
(så den blir litt tykkere )
5 Tilsett vaniljesukker, peanøtter, og
– Eventuelt litt maldonsalt
6 Rør godt og avkjøl helt.

Montering:

1 Del kakebunnen i tre like store biter
2 Legg en del på et kakefat og
– Bre halvparten av sjokoladekremen over
3 Legg over neste del (kakebunn)
– Bre resten av sjokoladekremen over
4 Legg på den siste kakebunnen, og
– Bre over karamellsausen med peanøttene

Marengkake med sjokolade, peanøtter og salt karamell Ingredienser: 6 Eggehviter 4 dråper Sitron 2 dl Sukker 1½ ss Maisenna 1½ ss Vaniljesukker 100 g Mandeler 100 g Peanøtter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s