I dag er det nøttens dag og jeg markerer den ved ved å legge ut oppskriften på denne utrolig god kake. Den består av tre lag med marengs- og peanøttbunn. I mellom bunnene er det en sjokoladekrem, og kaka er toppet med en saltkaramell med peanøtter – kan det egentlig bli så mye bedre på nøttens dag?

Ingredienser:
6 | Eggehviter |
4 dråper | Sitron |
2 dl | Sukker |
1½ ss | Maisenna |
1½ ss | Vaniljesukker |
100 g | Mandler |
100 g | Peanøtter |
Fyll – Sjokoladekrem
1 dl | Melk |
1 pl | Kokesjokolade |
3 dl | Fløte |
Topping – Saltkaramell med peanøtter
150 g | Sukker |
40 g | Vann |
2 dl | Kremfløte |
1 ts | Vaniljesukker |
Salt |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader, og – Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir |
2 Mal mandler og peanøtter |
3 Pisk eggehviter, sukker og sitrondråper til stiv marengs |
4 Bland maisenna og vaniljesukker, og – Vend det inn i marengsen – Sammen med mandler og peanøtter |
5 Fordel blandingen i langpannen |
6 Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter |
7 Avkjøles |
8 Lag sjokoladekremen: – Smelt sjokoladen i melk – Avkjøl helt (la det gjerne stå kaldt natten over) – Tilsett fløten – Pisk opp |
Lag saltkaramellen med peanøtter:
1 Ha sukker og vann i en kasserolle, og – Bland det sammen |
2 Kok opp på middels varme, – Rør hele tiden til alt sukkeret er oppløst – Slutt å røre, men – Fortsett å koke til den har fått en nokså mørk karamellfarge (Jo mørkere i farge jo bitrere karamell) |
3 kok opp kremfløten, og – Tilsett den til karamellen i to omganger – Rør godt mellom hver gang (NB! Det bobler ganske mye) |
4 Når du har en jevn saus, lar du den koke noen min. (så den blir litt tykkere ) |
5 Tilsett vaniljesukker, peanøtter, og – Eventuelt litt maldonsalt |
6 Rør godt og avkjøl helt. |
Montering:
1 Del kakebunnen i tre like store biter |
2 Legg en del på et kakefat og – Bre halvparten av sjokoladekremen over |
3 Legg over neste del (kakebunn) – Bre resten av sjokoladekremen over |
4 Legg på den siste kakebunnen, og – Bre over karamellsausen med peanøttene |
