I dag er det 1. desember og jeg baker rosinboller. Boller med rosiner er kanskje den typen boller jeg liker aller best. Men siden ingen av barna er spesielt begeistret for rosiner, baker jeg helst uten rosiner. I dag, derimot, baker jeg MED rosiner og bollene er bare sååååå gode! Denne oppskriften er uten melk og uten smør men de gir skikkelig saftige gode boller som kan spises som de er eller deles opp og spises med for eksempel ost. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 | 3 ½ timer | Enkel |

Ingredienser:
20 g | Havregryn |
5 ½ dl | Vann |
1 pakke | Gjær |
1 dl | Olje (raps) |
200 g | Sukker |
5 g | Salt |
20 g | Kardemomme |
1 kg | Hvetemel |
350 g | Rosiner |
Pensling/topping:
1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
2 Legg rosinene i vann – La dem ligge i ca 15 min. |
3 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. – Tilsett rosinene på slutten av eltetiden |
4 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
4 Legg bakepapir på stekeplater |
5 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 20 like store emner – Trill boller, som – Settes på bakekpapir |
6 Dekk bollene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 60 – 120 min. Til dobbel størrelse |
7 Sett ovnen på 230 grader |
8 Pensle bollene med sammenvispet egg |
9 Stekes i ca 8 min midt i ovnen 230 grader |


