Jeg vet det kanskje er litt tidlig med Delfiakake, alleerede 3 desember. Men i år får den bli kake som vi spiser på i adventstiden, mens vi koser oss med adventstid og juleforberedelser. Selv om dette er en mektig kake, regner jeg ikke med at den holder så veldig lenge, for delfiakake utrolig populært både blant de voksne og barna.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 30 min. (+ tid til å stivne) | Enkel |
Ingredienser:
2 pl | Kokesjokolade |
4 ss | Sterk kaffe |
250 g | Delfiafett |
2 | Egg |
2-3 ss | Sukker |
½ pk | Søt kjeks (Per) |
100 g | Marsipan |
1 pose | Geletopper |
Non-stop (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Kle en avlang brødform med matpapir |
2 Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl |
3 Smelt Delfiafettet over svak varme |
4 Pisk egg og sukker til eggedosis |
5 Tilsett sjokoladen til eggedosisen, og bland godt |
6 Tilsett Delfiafettet forsiktig: – Litt om gangen, under stadig omrøring – Rør godt så det blir en jevn og fin røre |
7 Legges lagvis i formen med kjeks, marsipan og geletopper |
8 Pyntes med 2 rekke med geletopper, eller non-stop og geletopper |
9 Settes kjølig til den er stiv og serveres i små tynne skiver |
10 Oppbevares kjølig |
