Dagens middag – Sambal oelek marinert kylling med ris og aspargesbønner

Dette er en litt sterk rett med asiatiske smaker. Jeg bruker å servere den med ris og aspargesbønner til. Men kyllingen kan godt serveres sammen med annet tilbehør, som for eksempel nudler og wok-grønnsaker. En enkel og grei rett når du har lyst på en god middag.

Sambal oelek marinert kylling  Ingredienser  4 	Kyllingbryst (uten skinn g bein) 	Olje (soya eller en annen nøytral) 	Asparges bønner 	Ris  Marinade og dipp: 2 ss	Sambal oelek 2 ss	Ketjap manis (søt soya saus) 1 ½ ss	Sukker (brunt) 3 ss	Riseddik  1 ts	Koriander 1 ts	Gurkemeie 1 	Lime (presset) 3 cm	Ingefær (raspet ca 1 ss) 2 fedd	Hvitløk  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4(1 time) og 20 min.Enkel

Ingredienser:

4Kyllingbryst (uten skinn g bein)
 Olje (soya eller en annen nøytral)
 Asparges bønner
 Ris

Marinade og dipp:

2 ssSambal oelek
2 ssKetjap manis (søt soya saus)
1 ½ ssSukker (brunt)
3 ssRiseddik
1 tsKoriander
1 tsGurkemeie
1Lime (presset)
3 cmIngefær (raspet ca 1 ss)
2 feddHvitløk

Tips! Lag marinaden dagen før. Legg i kyllingen og la det stå i kjøleskapet til neste dag. Da tar det under 10 minutter å lage denne retten, hvis du bruker hurtigris eller nudler som tilbehør.

Sambal oelek marinert kylling Ingredienser 4 Kyllingbryst (uten skinn g bein) Olje (soya eller en annen nøytral) Asparges bønner Ris Marinade og dipp: 2 ss Sambal oelek 2 ss Ketjap manis (søt soya saus) 1 ½ ss Sukker (brunt) 3 ss Riseddik 1 ts Koriander 1 ts Gurkemeie 1 Lime (presset) 3 cm Ingefær (raspet ca 1 ss) 2 fedd Hvitløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til marinaden
– Hell halvparten i en skål
Det er dippen
Den andre halvparten er marinaden
2 Del kyllingbrystene i 2-4 biter
– Legg dem i marinaden, og
– La dem ligge i en time eller natta over
3 Kok risen etter anvising på pakken
4 Gi aspargesbønnene et oppkok
5 Varm en grillpanne eller en grill
6 Ta kyllingen ut av marinaden
– Drypp over litt olje og
– Strø eventuelt over litt salt og pepper
7 Legg kyllingen på grillen, og
– La den ligge til den har fått grillstriper og er ferdig stekt
Ca 3-4 minutter (på hver side)
8 Serveres med ris, aspargesbønner og dippen.

.

Sambal oelek marinert kylling Ingredienser 4 Kyllingbryst (uten skinn g bein) Olje (soya eller en annen nøytral) Asparges bønner Ris Marinade og dipp: 2 ss Sambal oelek 2 ss Ketjap manis (søt soya saus) 1 ½ ss Sukker (brunt) 3 ss Riseddik 1 ts Koriander 1 ts Gurkemeie 1 Lime (presset) 3 cm Ingefær (raspet ca 1 ss) 2 fedd Hvitløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s