Dette er en litt sterk rett med asiatiske smaker. Jeg bruker å servere den med ris og aspargesbønner til. Men kyllingen kan godt serveres sammen med annet tilbehør, som for eksempel nudler og wok-grønnsaker. En enkel og grei rett når du har lyst på en god middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | (1 time) og 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Kyllingbryst (uten skinn g bein) |
Olje (soya eller en annen nøytral) | |
Asparges bønner | |
Ris |
Marinade og dipp:
2 ss | Sambal oelek |
2 ss | Ketjap manis (søt soya saus) |
1 ½ ss | Sukker (brunt) |
3 ss | Riseddik |
1 ts | Koriander |
1 ts | Gurkemeie |
1 | Lime (presset) |
3 cm | Ingefær (raspet ca 1 ss) |
2 fedd | Hvitløk |
Tips! Lag marinaden dagen før. Legg i kyllingen og la det stå i kjøleskapet til neste dag. Da tar det under 10 minutter å lage denne retten, hvis du bruker hurtigris eller nudler som tilbehør.

Slik gjør du:
1 Bland sammen alle ingrediensene til marinaden – Hell halvparten i en skål Det er dippen Den andre halvparten er marinaden |
2 Del kyllingbrystene i 2-4 biter – Legg dem i marinaden, og – La dem ligge i en time eller natta over |
3 Kok risen etter anvising på pakken |
4 Gi aspargesbønnene et oppkok |
5 Varm en grillpanne eller en grill |
6 Ta kyllingen ut av marinaden – Drypp over litt olje og – Strø eventuelt over litt salt og pepper |
7 Legg kyllingen på grillen, og – La den ligge til den har fått grillstriper og er ferdig stekt Ca 3-4 minutter (på hver side) |
8 Serveres med ris, aspargesbønner og dippen. |
.
