Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan er skikkelig godt som tilbehør til pasta, supper, gryter mm. Men de er også gode som for eksempel frokostrundstykker med godt pålegg på.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
42 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
1 pk | Gjær (50 g) |
12-15 dl | Hvetemel (ca1 kg) |
2 ts | Salt |
1 ts | Sukker |
5 dl | Vann (fingervarmt) |
4 ss | Smør (smeltet) |
10 ss | Parmesan (revet) |
10 ss | Cheddar (revet) |
2-3 | Epler raspet (ca 2 ½ dl) |

Slik gjør du:
1 Rens eplene – Rasp dem |
2 Ha vannet i en bakebolle – Smuldre i gjær, og – Rør til den er oppløst |
3 Tilsett de øvrige ingrediensene men bare ¾ av melet – Elt – Tilsett mel til deigen former seg og slipper kantene – Elt videre i 7-10 min. |
4 Dekke med plast og – La den heve i ca 60 min. på et varmt og lunt sted Til den har dobblet seg i størrelse |
5 Smør langpannen, og/eller legg et bakepapir i den |
6 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i 42 – Trill 42 rundstykker, Som legges i langpannen |
7 Dekke med plast og – La den heve i ca 45 min. på et varmt og lunt sted Til den har dobblet seg |
8 Sett ovnen på 175 grader – Pensle rundsykkene med melk |
9 Stekes i 20-25 min til de er gyllen brune NB! Steketiden er avhengig av størrelsen på rundstykkene |
10 Pensles med melk og Avkjøles på rist |



