Epler, epler, epler – Myke rundstykker med eple, parmesan og cheddar

Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan er skikkelig godt som tilbehør til pasta, supper, gryter mm. Men de er også gode som for eksempel frokostrundstykker med godt pålegg på.

Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan Ingredienser 1 pk Gjær (50 g) 12-15 dl Hvetemel (ca1 kg) 2 ts Salt 1 ts Sukker 5 dl Vann (fingervarmt) 4 ss Smør (smeltet) 10 ss Parmesan (revet) 10 ss Cheddar (revet) 2-3 Epler raspet (ca 2 ½ dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
423 timerEnkel

Pomes de can Boix - pomess fuji el marc del 2014 https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 pkGjær (50 g)
12-15 dlHvetemel (ca1 kg)
2 tsSalt
1 tsSukker
5 dlVann (fingervarmt)
4 ssSmør (smeltet)
10 ssParmesan (revet)
10 ssCheddar (revet)
2-3Epler raspet (ca 2 ½ dl)

Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan Ingredienser 1 pk Gjær (50 g) 12-15 dl Hvetemel (ca1 kg) 2 ts Salt 1 ts Sukker 5 dl Vann (fingervarmt) 4 ss Smør (smeltet) 10 ss Parmesan (revet) 10 ss Cheddar (revet) 2-3 Epler raspet (ca 2 ½ dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens eplene
– Rasp dem  
2 Ha vannet i en bakebolle
– Smuldre i gjær, og
– Rør til den er oppløst
3 Tilsett de øvrige ingrediensene men bare ¾ av melet
– Elt
– Tilsett mel til deigen former seg og slipper kantene
– Elt videre i 7-10 min.
4 Dekke med plast og
– La den heve i ca 60 min.
på et varmt og lunt sted
Til den har dobblet seg i størrelse
5 Smør langpannen, og/eller
 legg et bakepapir i den
6 Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i 42
– Trill 42 rundstykker,
Som legges i langpannen
7 Dekke med plast og
– La den heve i ca 45 min.
på et varmt og lunt sted
Til den har dobblet seg
8 Sett ovnen på 175 grader
– Pensle rundsykkene med melk
9 Stekes i 20-25 min
til de er gyllen brune
NB! Steketiden er avhengig av størrelsen på rundstykkene
10 Pensles med melk og
Avkjøles på rist

Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan Ingredienser 1 pk Gjær (50 g) 12-15 dl Hvetemel (ca1 kg) 2 ts Salt 1 ts Sukker 5 dl Vann (fingervarmt) 4 ss Smør (smeltet) 10 ss Parmesan (revet) 10 ss Cheddar (revet) 2-3 Epler raspet (ca 2 ½ dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s