Eplegele er godt både som pålegg, som tilbehør til ost og spekemat og mye, mye mer.

Ingredienser:
1 kg | Epler |
2 dl | Vann |
750 g | Sukker (pr. liter saft) |
Tips! Gelen fylles på rene, varme glass. Kok glassene eller sett dem i stekeovnen i minst 10 min før du fyller varm gele på dem

Slik gjør du:
1 Skyll eplene godt |
2 Ha dem i en kasserolle, og – Hell over vannet |
3 La Eplene koke under lokk til eplene har kokt i stykker klem gjerne i stykker eplene mot kanten av kasserollen |
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller Gjennom melsikten |
5 Vask kasserollen, – Mål opp saften, og – Hell den tilbake i kasserollen |
6 Tilsett sukkeret, – La koke opp, – Skum av, og – La det koke i 10-20 min. Bruk lokk Ikke rør Ta geleprøven: – Ta 1 ss av gelen på et kaldt fat – La det stå i noen minutter – Skyv gelen sammen med baksiden av en skje – Danner det seg rynker på gelen er den ferdig kokt |
7 La gelen stå noen minutter uten lokk – Skum forsiktig av alt skum, og den tynne hinnen som har dannet seg på toppen |
8 Hell den varme gelen på varme glass, – Skru på lokkene med det samme – Avkjøles og settes i kjelleren eller kjølig B Alternativ oppbevaring: – La gelen bli kald – Dekk den med et tynt lag med syltevoks og plastfolie |
