Dette er min mormor Gudruns oppskrift på eplekake, og den er skikkelig god. Eller for å være helt ærlig, som barn syntes jeg nok det var litt vel mye epler og lite kake. For jeg elsket kaker og søte saker. – Ja, det gjør jeg jo fremdeles, men setter nok mye mer pris på eplene nå. I mormors oppskrift var det mye epler. I oppskriften står det at du skal bruke 6 epler. Jeg bruker bare å ha oppi så mye epler som jeg får oppi, eller så mye jeg har. Som Mormor lager jeg eplekaken med to lag epler: Ett i midten og ett på toppen. Hvis du synes det blir litt i det meste laget, kan du halvere eplemengden, og bare legge epler på toppen av kaka. Det bruker jeg å gjøre hvis jeg ikke har så mange epler. I oppskriften stod det opprinnelig at du skal skrelle eplene, og det kan man selvfølgelig gjøre. Jeg gjør sjelden det – bare hvis skallet er skrukkete og stygt skreller jeg. – Det er vel smak og behag tenker jeg.

Ingredienser:
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 60 min | Enkel |

2 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
3 ss | Margarin (smeltet) |
1 ½ dl | Melk |
3 dl | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
4 – 6 | Epler (i biter) |
Sukker og kanel |
Tilbehør:
1 porsjon | Vaniljesaus, for oppskrift trykk HER |


Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175°C , og – Smør en kakeform |
2 (Skrell, og) – Rens eplene, og – Skjær dem i båter |
3 Pisk eggedosis av egg og sukker |
4 Sikt inn mel og bakepulver og vend inn melk og margarin |
5 Hell halvparten av røra i en form, og – Dekk den med eplebiter – Hel over resten av røra, og – Legg eplebitene på toppen i et pent mønster – Dryss over sukker og kanel |



6 Stekes i 40 minutter, nederst i ovnen |
7 Avkjøles på rist |

Tips! Du trenger ikke å lage eplekaken i ei rund springform, andre former, slik som for eksempel, brødformer går også bra!
