Forrett – russiske pannekaker med rømme, lodderogn og dill

Russiske pannekaker (blinis), servert med rømme, lodderogn og dill er en flott forrett. Både fordi den er både dekorativ og god. Og ikke minst fordi det meste kan gjøres i stand før gjestene kommer. Pannekakene skal serveres romtemprert, og de kan fint ligge en time før de får topping og servers.

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
24 30 min. Over 2 dagerEnkel

Ingredienser:

Fordeig:

1 tsTørrgjær
1 ¼ dlVann (romtemperert)
1 tsSukker
½ dlHvetemel

Hoveddeig:

1 ½ dlKremfløte
1 ½ dlMelk
¼ dlSmør (smeltet)
3 dlHvetemel
1Eggeplomme
1 ssSukker
1 tsSalt

Dag 2:

1Eggehvite
 Smør (til steking)

Topping:

Rømme
Lodderogn / rogn fra ishavsrøye
Dill

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen
– La det stå ca 1 time i romtemperatur
Til røra er doblet
2 Tilsett fløte, melk, smør, hvetemel, eggeplomme, sukker og salt
– Bland godt
– Trekk over plastikk, og
– Settes i kjøleskap over natta
NB! røra vil hev seg, antagelig mer enn du tror så bruk en stor nok bakstebolle
3 Ta ut røra 1-2 timer før du skal bruke den
– La den stå så den blir romtemperert
4 Pisk eggehviten stiv, og
– Fold den forsiktig inn i pannekakerøra
5 Stek pannekakene:
– Sett en stekepanne på middels varme
– Ha i smør i panna, og
– Legg i ca 1 ss røre
Det skal «flyte ut» til en 5 cm pannekake
Hjelp gjerne til med hjelp av skjeen
– La den steke til det boblene sprekker og toppen tørker ut og
Bunnen er fin og gylden
– Snu panneken og
– Stek den på andre siden
Juster varmen og tilsett mer smør hvis nødvendig
6 La pannekakene avkjøles til romtemperatur
De kan godt ligge i intill en time før de serveres
7 Serveres romtemerert med for
eksempel rømme, lodderogn og dill, eller
Krem og bringebær
 

Russiske pannekaker Ingredienser Fordeig: 1 ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (romtemperert) 1 ts Sukker ½ dl Hvetemel Hoveddeig: 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk ¼ dl Smør (smeltet) 3 dl Hvetemel 1 Eggeplomme 1 ss Sukker 1 ts Salt 1 Eggehvite Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s