Russiske pannekaker (blinis), servert med rømme, lodderogn og dill er en flott forrett. Både fordi den er både dekorativ og god. Og ikke minst fordi det meste kan gjøres i stand før gjestene kommer. Pannekakene skal serveres romtemprert, og de kan fint ligge en time før de får topping og servers.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
24 | 30 min. Over 2 dager | Enkel |
Ingredienser:
Fordeig:
1 ts | Tørrgjær |
1 ¼ dl | Vann (romtemperert) |
1 ts | Sukker |
½ dl | Hvetemel |
Hoveddeig:
1 ½ dl | Kremfløte |
1 ½ dl | Melk |
¼ dl | Smør (smeltet) |
3 dl | Hvetemel |
1 | Eggeplomme |
1 ss | Sukker |
1 ts | Salt |
Dag 2:
1 | Eggehvite |
Smør (til steking) |
Topping:
Rømme | |
Lodderogn / rogn fra ishavsrøye | |
Dill |

Slik gjør du:
1 Bland sammen alle ingrediensene til fordeigen – La det stå ca 1 time i romtemperatur Til røra er doblet |
2 Tilsett fløte, melk, smør, hvetemel, eggeplomme, sukker og salt – Bland godt – Trekk over plastikk, og – Settes i kjøleskap over natta NB! røra vil hev seg, antagelig mer enn du tror så bruk en stor nok bakstebolle |
3 Ta ut røra 1-2 timer før du skal bruke den – La den stå så den blir romtemperert |
4 Pisk eggehviten stiv, og – Fold den forsiktig inn i pannekakerøra |
5 Stek pannekakene: – Sett en stekepanne på middels varme – Ha i smør i panna, og – Legg i ca 1 ss røre Det skal «flyte ut» til en 5 cm pannekake Hjelp gjerne til med hjelp av skjeen – La den steke til det boblene sprekker og toppen tørker ut og Bunnen er fin og gylden – Snu panneken og – Stek den på andre siden Juster varmen og tilsett mer smør hvis nødvendig |
6 La pannekakene avkjøles til romtemperatur De kan godt ligge i intill en time før de serveres |
7 Serveres romtemerert med for eksempel rømme, lodderogn og dill, eller Krem og bringebær |
